Primar: A trebuit să amenajez spații de carantină

Cheltuieli neprevăzute la o primărie din județul Gorj. Autoritățile locale din comuna Logrești au fost nevoite să amenajeze de urgență spații pentru carantină, iar la Centrul de Sănătate din localitate să facă un salon izolator pentru eventualitatea că apar cetățeni infectați cu Covid-19.

Răspândirea coronavirusului la nivelul județului Gorj schimbă calculele și proiectele primarilor pentru anul acesta. Este cazul autorităților din comuna Logrești, care au fost obligate să se mobilizeze de urgență și să facă spații pentru carantină și un salon izolator.

”A trebuit să facem de urgență în cadrul centrului de sănătate un salon izolator pentru posibile cazuri de coronavirus și un spațiu pentru carantină pe care l-am făcut într-un apartament de la parterul blocului de lângă primărie. Spațiul de carantină l-am dat cu vopsea, am tras apă, l-am legat la canalizare, are duș, baie și patru paturi cu tot ce este necesar. Salonul l-am amenajat în camera unde era mai demult centrala termică. L-am reabilitat, am pus un pat, ușă, geamuri de termopan, duș și toaletă”, a precizat Ion Băluță, primarul din comuna Logrești.

Spațiul de carantină și salonul izolator s-au făcut cu bani de la bugetul local și cu beneficiarii ajutorului social. ”A trebuit să facem totul foarte repede. Din fericire nu a trebuit să cumpărăm decât materialele și lucrările le-am făcut cu cei de la serviciul public. Am alocat în jur de 5.000 de lei de la bugetul local”, a mai spus Ion Băluță.

Vizualizări: 1,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: