Primar acuzat că folosea 12 telefoane plătite din bani publici

Fostul primar din Drăguţeşti este acuzat că a folosit în interes personal 12 telefoane cu abonament plătite de la buget. Lui Vasile Moşoiu i-a fost încetat mandatul în urma unei condamnări, iar viceprimarul cu atribuţii de primar Irinel Ungureanu a cerut societăţii de telefonie încetarea abonamentelor.

Ion Modroiu, consilier local PNL la Drăguţeşti, spune că fostul primar Vasile Moşoiu a încheiat în timpul mandatului său nu mai puţin de 12 abonamente cu o companie de telefonie mobilă pe care le-a distribuit apropiaţilor săi. Modroiu consideră că este un furt grosolan, atâta timp cât cele 12 telefoane mobile au fost plătite din banii primăriei, respectiv ai cetăţenilor comunei Drăguţeşti. ”Primăria a plătit abonamentul la 12 numere de telefon care nu aparţineau niciunui consilier local sau  angajat al primăriei, ele fiind pur şi simplu deţinute şi folosite de primar şi apropiaţii lui din exteriorul instituţiei. De asemenea, stik-uri de internet, aparate telefonice de ultimă generaţie au fost achiziţionate de primărie, însă acestea nu au apărut niciodată în primărie, fiind primite şi folosite exclusiv de primarul penal”, a spus Ion Modroiu.

Modroiu susţine că nici măcar contabilul şef al primăriei nu a putut observa nimic, pentru că primarul Moşoiu îi punea la dispoziţie pentru plată factura generală totală, contabilul neştiind în acest mod câte numere de telefon are alocate pe primărie. ”Angajaţii  sunau de pe telefoanele personale pentru a rezolva anumite probleme legate de serviciu, iar edilul şef avea în portofoliul personal 12 abonamente pe care le plătea primăria, el doar ordonând plata. Oamenii din Drăguţeşti trebuie să afle că primarul lor avea 12 numere de telefon pe abonament, iar plata acestor abonamente era făcută din banii lor, ai contribuabililor”, a spus Ion Modroiu.

Vicele a reziliat abonamentele

Că primăria plătea 12 abonamente fără să ştie cui aparţineau este un fapt confirmat de actualul viceprimar cu atribuţii de primar, Irinel Ungureanu. Acesta a declarat vineri că în urmă cu două săptămâni a trimis operatorului de telefonie mobilă o cerere de reziliere a celor 12 abonamente. ”Erau nişte numere de telefon care nu apăreau niciunde în primărie şi nici la consilierii locali. Eu le-am oprit pentru că nu m-a sunat nimeni să-mi spună ce-i cu ele. Contractul cu operatorul a fost semnat de fostul primar. Sunt vreo 12 abonamente care nu se regăseau în primărie. Eu am făcut o selecţie, am păstrat doar ce era în primărie şi restul le-am tăiat, cred că sunt două săptămâni”, a spus Irinel Ungureanu, vicele cu atribuţii de primar din Drăguţeşti. Fostul primar, Vasile Moşoiu, nu a putut fi contactat telefonic pentru a explica destinaţia celor 12 abonamente lunare de telefonie mobilă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: