Primar: Ce să facă un investitor aici, sunt doar dealuri și văi

Primarii din localitățile cu activitate minieră se uită lung după investitorii care ar putea dezvolta ceva în aceste zone, cu banii repartizați județului Gorj din fondul pentru tranziție justă. Deși se vorbește de ceva timp despre acest subiect, edilii consideră că investitorii nu se avântă să facă proiecte sau să meargă în teren, din cauză că informațiile sunt neclare.

Recunoaște acest lucru primarul din Orașul Rovinari, Robert Filip. Edilul este convins de faptul că investitorii vor ajunge în zonă doar în momentul în care vor avea informații clare despre fondul pentru tranziție justă.

Robert Filip chiar ar putea să le dea o idee celor care vor să investească aici. ”Nu au venit investitorii pentru că situația este încă neclară. Oamenii care vor să acceseze acest fond nu au toate datele problemei ca să poată să-și facă un plan de bătaie. Eu cred că investitorii vor ajunge în zonă în momentul în care vor fi condiții clare pentru accesarea banilor. În zona noastră, cel mai simplu ar fi să facă sere pe terenurile de la CEO. Dacă nu luăm în calcul minciunile celor din conducerea complexului, vor rămâne libere cam 800 de hectare. Asta e o chestie viabilă, ca să nu ne apucăm să batem câmpii”, a declarat Robert Filip.

Și primarul din comuna Urdari crede că tot legislația neclară împiedică investitorii să ajungă în localitățile afectate de minerit pentru a vedea ce ar putea dezvolta aici, în viitor. ”Deocamdată nu a venit niciun investitor să întrebe ceva, pentru că legislația este neclară. Ar putea să facă orice, pentru că sunt terenuri care stau degeaba, dar cei de la CEO refuză să ni le predea. Eu cred că vor avea atunci când vor fi informații clare”, a declarat primarul de la Urdari, Mihai Calotă.

Nici la Slivilești nu a ajuns nimeni, însă primarul de aici nici nu știe dacă s-ar putea dezvolta ceva în comuna pe care o conduce. ”Nu a venit niciun investitor, dar și dacă ar fi venit, nu știu ce ar putea să facă la noi în zonă. Sunt doar dealuri și văi și nici nu avem terenuri de calitate pe care să facă ceva. Oricum nici nu a întrebat niciodată nimeni de nimic”, a spus primarul Sorin Bucurescu.

Vineri a avut loc la Turceni o întâlnire cu primarii din localitățile afectate de minerit, dar și cu mai mulți factori de decizie din județul Gorj, tocmai pe acest subiect.

Vizualizări: 2,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: