Primar: Dacă nu am majoritate, renunț la viceprimar

Unii primari din Gorj așteaptă decizia consilierilor locali în privința posturilor de viceprimari. În unele localități această procedură a fost încheiată. Sunt și primari care nu își doresc viceprimar în cadrul Unității Administrativ Teritoriale pe care o conduc. Aceștia sunt de părere că pot gestiona activitatea și fără ca acest post să fie ocupat.

Un exemplu de acest fel este primarul localității Schela, Gabriel Deteșan, aflat la primul mandat. Acesta este de părere că, dacă nu va fi ales un viceprimar bun și care să colaboreze, preferă ca primăria să nu aibă un astfel de angajat.

”Și pentru mine persistă această problemă. După legea electorală, viceprimarul se alege din rândul consilierilor locali, nu pot pune pe oricine. Am stat de multe ori și m-am gândit și îmi este greu. Nu fac majoritate, am doar 3 consilieri eu. Toți din rândul consilierilor vor să fie viceprimari, dar nu se poate. Viceprimarul trebuie să fie alături mereu de primar. În cazul în care nu fac majoritate să îmi pun viceprimarul pe care-l vreau eu, renunț la această idee și nu îmi mai pun. Sunt mulți primari care fac față doar ei singuri. Sunt tânăr și pot face față, pot să fac singur treaba și fără viceprimar. Mă voi opune unei numiri a altui viceprimar și voi merge pe ideea că nu mai vreau”, a spus primarul Deteșean.

Decizia este însă a Consiliului Local, respectiv a majorității care se formează.

Vizualizări: 3,864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: