Primar: Dau o sticlă de whisky dacă mă exclude din partid

Unii primari abia aşteaptă să fie excluşi din PDL şi PNL. Printre aceştia se numără edilii locali de la Turburea, Bâlteni, Samarineşti şi Aninoasa. Ion Bârcă spune că ar fi dispus să-şi „cinstească” şeful de partid cu o sticlă de whisky, numai să-l excludă. Majoritatea primarilor s-a orientat deja spre PSD, deşi încă sunt legaţi de PDL şi PNL pentru a nu-şi pierde mandatele. Singura soluţie de a putea trece la o altă formaţiune politică este excluderea din partidele care i-au sprijinit pentru funcţia de primar.

Primarii liberali şi democrat liberali, cu afinităţi PSD, au lipsit de la şedinţa comună organizată miercuri seară la restaurantul de pe Insuliţă. Unii spun că nu au fost invitaţi la întâlnirea PNL-PDL. Ba mai mult, au precizat că deja se consideră excluşi din partidele care i-au susţinut în anul 2012 pentru funcţia de primar. Edilii locali sunt hotărâţi să facă propagandă PSD la alegerile din toamnă chiar dacă sunt ţinuţi cu „forţa” în PNL sau PDL. „Nu am fost invitat la întâlnirea PNL-PDL. Eu mă consider exclus din partid. Pe vremea domnului Cupă, am fost dat afară din PDL, dar apoi domnul Vâlceanu m-a rechemat. Ultima dată când am trecut pe la sediul PDL a fost înainte cu două săptămâni de alegerile locale din anul 2012. La alegerile din toamnă voi face campanie pentru PSD chiar dacă unora nu le convine”, a declarat Marian Ardeiu, primarul de la Samarineşti.

Nici edilul local din Aninoasa nu mai agreează partidul care l-a susţinut la alegerile locale. „Am fost invitat la întâlnirea PNL-PDL, dar nu m-am dus. Pe mine nu mă mai interesează politica. Mi-e indiferent dacă mă exclud sau nu din PNL. Nu m-am gândit să mă orientez spre aripa Tăriceanu pentru că nu ştiu dacă Tăriceanu are sau nu partid”, a precizat Ilie Petroi, primarul PNL de la Aninoasa. Printre cei care aşteaptă cu nerăbdare excluderea din PDL se află şi primarul de la Turburea. Acesta spune că ar fi dispus să-şi „cinstească” şeful de partid dacă l-ar exclude. „Nu m-au invitat la întâlnirea dintre PDL şi PNL. Toţi ştiu că eu nu mai am de-a face cu PDL. I-aş da de băut lui Dan Vâlceanu dacă m-ar exclude. L-aş cinsti cu o sticlă de whisky, din acela bun, dacă m-ar da afară. Dacă ar avea o regulă a bunului simţ ar face asta pentru că eu am adus voturi pentru PDL. Imediat cum voi fi exclus voi merge la PSD. Eu am trecut deja în barca PSD pentru Cosmin Popescu, el m-a ajutat când am ajuns primar”, a declarat Ion Bârcă, primarul de la Turburea.

Face propagandă aripii Tăriceanu, din PNL

Primarul de la Bâlteni aşteaptă ca liderii PNL Gorj să-şi ducă până la capăt ameninţările şi să-l excludă din partid. Gheorghe Păsărin a fost schimbat din funcţia de preşedinte al filialei locale Bâlteni, dar vrea să fie dat afară definitiv din PNL. Până se va întâmpla acest lucru, Păsărin va continua să facă propagandă aripii Tăriceanu chiar dacă face parte din PNL. „De mult timp nu am mai participat la o şedinţă a PNL şi cu atât mai puţin voi participa vreodată la o şedinţă comună PNL-PDL. De foarte multe ori au precizat şi Paraschiv, şi alţi membri din PNL că vor cere excluderea mea. Aştept să se întâmple acest lucru. Până atunci sprijin aripa Tăriceanu din PNL”, a declarat Gheorghe Păsărin.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: