Decizii luate la şedinţa cu 350 de penelişti şi pedelişti

Partidul rezultat din alianţa PNL cu PDL va avea sediul la PDL Gorj, iar organizaţiile municipale se vor reuni la PNL Gorj. Până în 2016 nu vor fi alegeri în noua formaţiune, la Gorj fiind doi copreşedinţi, Dan Vîlceanu şi Dian Popescu. Candidatul unic la prezidenţiale va fi aflat săptămâna viitoare, iar acesta ar putea fi Crin Antonescu, Klaus Iohannis sau Cătălin Predoiu. Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care le-au aflat cei 350 de penelişti şi pedelişti care s-au reunit aseară în şedinţă la Târgu Jiu. Foarte important este şi mesajul lui Dian Popescu: primarii sunt liberi să rămână cu vicele de la PSD dacă aşa doresc. Asta în condiţiile în care Dan Vîlceanu spune că „este absurd să poţi face majoritate şi să nu ne folosim de ea“.

Circa 350 de aleşi locali ai PDL şi PNL de la Gorj s-au întâlnit ieri la un restaurant din Târgu Jiu, unde au fost informaţi cu privire la ultimele noutăţi privind fuziunea celor două partide de dreapta. Important pentru funcţionarea alianţei pe plan local este însă o declaraţie a lui Dian Popescu. În timp ce Dan Vîlceanu dă numele unor localităţi unde se poate schimba majoritatea şi deci viceprimarul, Popescu spune că lasă libertate primarilor liberali să-şi păstreze viceprimarul chiar dacă e de la PSD. „Las libertatea primarilor PNL de a-şi decide viceprimarul, chiar dacă e vice PSD. Formăm majorităţi acolo unde se poate şi e acceptat de ambele partide. Lăsăm libertatea primarilor să decidă majorităţi“, le-a spus acesta celor din sală. „E absurd să avem o majoritate şi să nu ne folosim de ea“, declarase Dan Vîlceanu înainte cu câteva minute în faţa jurnaliştilor. El vorbea despre schimbarea viceprimarilor la Bîlteni, Vladimir, Turceni, Novaci sau Cărbuneşti.

Unii primari au lipsit

Au lipsit de la şedinţă primari de la PDL şi PNL, unii dintre ei declarând public apropierea de PSD. Au lipsit primarii Ion Bîrcă (PDL), Gheorghe Păsărin (PNL), Ilie Petroi (PNL), Dănuţ Bălu (PDL) şi alţii. Preşedintele PDL Gorj, Dan Vâlceanu, s-a referit în discursul său la probleme de la nivelul judeţului, în timp ce liderul PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, a avut câteva noutăţi de la Bucureşti. „Fuziunea va avea loc indiferent de obstacole. Trebuie să ne unim pentru că obiectivul acestui nou partid este câştigarea alegerilor prezidenţiale şi stoparea acestei guvernări dezastruoase care ne afectează zi de zi. Avem forţa şi după această fuziune să ne batem şi să câştigăm Gorjul pentru că în Gorj de 24 de ani trăim sub aceeaşi oblăduire care nu a adus nimic bun“, a spus Vîlceanu.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: