Cârciumaru recunoaşte numirile politice. Călinoiu nu!

Numirea a doi pesedişti în fruntea societăţii Medervmin, subordonată CE Oltenia, este prezentată diferit de liderii Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Florin Cârciumaru consideră că este normal să fie făcute numiri politice. Ba mai mult, spune că doar managerul CE Oltenia este privat, nu şi cei ai firmelor prestatoare de servicii. Asta în condiţiile în care Ion Călinoiu susţine că cei doi pesedişti, Vasile Râbu şi Gheorghe Milosteanu, au preluat conducerea MedservMin recomandaţi de profesionalismul de care au dat dovadă până acum.

Cârciumaru recunoaşte că numirile de la MedservMin s-au făcut pe criterii politice. Ba mai mult, spune că singura excepţie la CEO o reprezintă managerul privat. „După părerea mea, nici nu trebuie să spunem că nu se fac numiri politice. În cadrul CEO este vorba doar despre managerul care este manager privat, dar în rest cred că nu ar fi normal să guvernăm cu oameni de pe la alte partide. Asta a fost de când lumea şi va fi în continuare. Nu este o noutate în România pentru că fiecare partid când s-a aflat la guvernare, acolo unde este permis, a condus cu oamenii pe care îi are la dispoziţie. Dacă vorbim de management privat în fruntea companiei, nu putem vorbi de management privat şi la unităţile subordonate”, a precizat Florin Cârciumaru.

Călinoiu: Să nu politizăm activităţile din minerit

Ion Călinoiu contrazice declaraţiile făcute de Florin Cârciumaru spunând că social-democraţii Gheorghe Milosteanu şi Vasile Râbu sunt recomandaţi de profesionalismul lor. „Să nu politizăm activităţile strict legate de obţinerea unor indicatori de performanţă, în speţă în minerit, păstrarea locurilor de muncă. Nu dispare această atitudine a celor ce lucrează acolo, a celor care au fost reciclaţi politic de-a lungul timpului. Pe lângă faptul că sunt oameni bine pregătiţi profesional trebuie să aibă şi responsabilitatea legată de corectitudinea în muncă. Am văzut că atât în cadrul CEO, cât şi în ceea ce priveşte firmele externalizate nu se schimbă moravul de a acţiona politic”, a declarat Ion Călinoiu.

Acesta a mai precizat că nu doreşte ca societatea MedservMin să aibă soarta firmelor sindicale. „Trebuie să punem oameni care să înţeleagă foarte clar că responsabilitatea Guvernului Ponta este cea legată de menţinerea locurilor de muncă şi nu să ajungem acolo să dispară firme. De aceea cred că oameni bine pregătiţi, care sunt alături de Guvernul Ponta, trebuie şi promovaţi. Râbu şi Milosteanu sunt numiţi pe criterii profesionale. Responsabilitatea ne-o asumăm noi, ca fiind la guvernare, să gestionăm foarte bine această activitate”, a precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: