Primar de municipiu, pus sub acuzare

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, a fost pus sub acuzare de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată (9.198 de acte materiale).

În același dosar, Claudiu Sergiu Maior, fost viceprimar al municipiului Târgu Mureș, la data faptelor consilier al primarului, este acuzat de săvârșirea infracțiunii de uzurparea funcției, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, săvârșită în formă continuată.

Ilegalitatea constă în faptul că, în perioada 9 martie 2016 — 29 iunie 2017, 9.198 de ordine de plată au fost semnate de fostul viceprimar Maior, în calitate de consilier al primarului. Maior a fost nevoit să demisioneze din funcția de viceprimar în martie anul trecut, fiind găsit incompatibil, dar a fost angajat consilier al primarului. Deși avea interdicția de a ocupa funcții publice, acesta a primit în calitate de consilier aceleași atribuții pe care le avea ca viceprimar. (A.A.)

Vizualizări: 1,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: