Primar, despre „îngheţarea” angajărilor: E bine! Prea mulţi bugetari şi prea puțini la muncă!

Anunţul că posturile din sistemul public vor fi îngheţate până la sfârşitul anului nu este privit cu ochi buni de toţi primarii din Gorj, care cred că măsura va afecta şi administraţia locală. Un proiect de Ordonanță de Guvern vizează suspendarea ocupării posturilor din autoritățile administrației publice centrale. Dacă unii primari spun că este nevoie de personal, alţii consideră măsura ca fiind una bună, pentru că numărul bugetarilor este foarte mare, în ciuda promisiunilor de eficientizare a instituţiilor de stat.

Primarul de la Padeș, Serafim Antonie, spune că ar putea avea probleme în ceea ce privește activitatea primăriei, dacă ocuparea posturilor prin concurs va fi blocată şi la nivelul administraţiei locale. „Este o măsură foarte proastă, pentru că eu am situații cam dificile la Padeș. Am nevoie de o persoană autorizată pe fond funciar, cât de curând voi avea nevoie de un secretar, pentru că iese la pensie. O să stau blocat până la anul? Nu am început procedurile, dar mă gândesc spre viitor. Îmi este teamă că-mi vor bloca activitatea. Am nevoie de oameni la fond funciar ca de aer. Avem un referent angajat, pensionar, care vreau să-l las la pensie”, a explicat primarul din Padeș.

Nici autoritățile din Alimpești nu sunt de acord cu blocarea posturilor. „Aveam într-adevăr un post de inspector pentru taxe și impozite pe care voiam să-l scoatem la concurs. Procedura am demarat-o, dar nu am primit niciun răspuns până acum de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Avem pe doamna de la contabilitate care trebuie să iasă la pensie”, a spus Dan Floarea, primarul din Alimpești. 

Prea mulți bugetari!

Sunt și primari care spun că nu îi afectează o astfel de măsură. „Stăm bine cu personalul, suntem cât de cât acoperiți. O să se elibereze postul de jurist, pentru că cel care ocupa postul a promovat concursul pentru funcția de secretar. Ne mai pleacă un inginer agronom. Anul acesta nu scoatem la concurs posturi, pentru că nu ne permitem. Mă descurc și dacă ar bloca posturile o perioadă”, a comentat Marian Ardeiu, primarul din comuna Samarinești.

Florinel Țuilă, primarul din comuna Cătunele, ar fi de acord cu „îngheţarea” posturilor în administrația locală. „E bine că se blochează. Prea mulți oameni sunt la buget și prea puțini la muncă! În România sunt un milion și ceva de bugetari”, a spus primarul din Cătunele.

Galerie foto


Vizualizări: 6,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: