Cum vor autoritățile să evite aglomerația din centrul Târgu Jiului

Autoritățile din Târgu Jiu vor să mute câteva instituții care au sediul în Palatul Administrativ de la Târgu Jiu, pentru a evita aglomerația care se produce în centrul orașului. Zeci de persoane vin zilnic să-și facă pașapoarte, să înmatriculeze mașinile ori să susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere. Reprezentanții Prefecturii și ai municipalității au găsit deja câteva spații, însă totul este la nivel de discuție.

În prima ședință cu șefii județului, în care a participat în calitatea de primar, Marcel Romanescu a ridicat problema locurilor de parcare insuficiente mai ales în centrul orașului. Pentru ca situația să nu fie atât de acută, Romanescu le-a propus șefilor Prefecturii să fie mutate anumite servicii din cadrul Palatului Administrativ, iar astfel ar putea fi evitată aglomerația. „Am discutat problema legată de parcări. Nu am ajuns la un punct de vedere comun, pentru că trebuie făcute anumite demersuri. Ne dorim să repoziționăm anumite instituții din Palatul Administrativ pentru a crea un număr de locuri de parcare mai mare. Mă refer la Serviciul de Permise și Înmatriculări sau Serviciul de Pașapoarte. Dacă vom găsi o soluție corespunzătoare la un moment dat, o să decongestionăm puțin traficul din centrul orașului. Ne dorim să mutăm instituțiile nu în afara orașului, ci într-o zonă care să ne permită accesul mai ușor”, a anunțat primarul Marcel Romanescu.

Prefectul caută „o soluţie viabilă”

Prefectul Ciprian Florescu vrea ca cetăţenii să beneficieze de servicii de calitate. „Ne gândim în permanență la o soluție asta în beneficiul celor care vin să înmatriculeze mașini ori să susțină examenul pentru permise. Nu pot să vă dau prea multe detalii. Vrem să punem totul în balanță, astfel încât să nu aibă de suferit cetățeanul. Ne dorim ca oamenii să beneficieze de servicii de calitate și în ceea ce privește aglomerația și în ceea ce priveşte accesul la birourile la care trebuie să ajungă pentru a-și rezolva problemele”, a declarat Ciprian Florescu. Prefectul a mai explicat că sunt mai multe variante pe care le pot lua în calcul. „Sunt mai multe spații care pot să găzduiască aceste servicii. E destul de devreme să vorbim despre această chestiune. Sunt sisteme speciale cu care se lucrează în aceste servicii, este o infrastructură aparte care trebuie pusă la punct. În momentul în care vom avea o soluție viabilă, o vom face publică și o vom aplica”, mai susține prefectul.

Vizualizări: 2,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: