Primar din Gorj, reclamat la Parchet pentru că nu a declarat averea

Probleme pentru primarul comunei Schela, Gabriel Constantin Deteșan. Judecătoria Târgu Jiu a dispus miercuri desființarea declarațiilor de avere completate în doi ani diferiți.


Și asta după ce liberalul, aflat la primul mandat, s-a ales cu o plângere penală pentru fals în declarații și uz de fals. Un localnic a sesizat că primarul a declarat în acte, abia anul trecut, un teren achiziționat în urmă cu 5 ani, așa că l-a reclamat la Parchet.

Pe vremea când era consilier local, de pildă în anul 2019, Deteșan nu a precizat în declarația de avere terenul intravilan de 1.080 de metri pătrați. Terenul „a răsărit” în acte abia anul trecut, când liberalul a completat declarația de avere în calitate de primar.


În anul 2016, consilierul Deteșan a achiziționat mai multe terenuri în satul Sâmbotin și chiar o casă de 57 de metri pătrați.


„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu formulată în dosarul nr.4366/P/2020. Dispune desfiinţarea totală a înscrisurilor: - declarația de avere a numitului Deteșan Constantin Gabriel completată la data de 13.06.2021, înregistrată la registratura Primăriei Schela sub nr. 6/13.06.2021; - declarația de avere a numitului Deteșan Constantin Gabriel completată la data de 29.05.2018, înregistrată la registratura Primăriei Schela sub nr. 4/29.05.2018. Cheltuielile judiciare în cuantum de 20 lei, rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, se arată în minuta sentinței de miercuri a Judecătoriei Târgu Jiu.


La scurt timp după ce a fost ales, primarul se plângea că este sufocat de reclamații. „Pur și simplu acest cetățean a făcut reclamații și sesizări la toate organele statului și m-am trezit la primărie cu controale peste controale. Bineînțeles că toate cele sesizate sunt infirmate, numai că eu trebuie să stau să pierd timp dând explicații organelor de control, în loc să-mi văd de treaba mea și de bunul mers al comunei”, spunea Deteșan.

Galerie foto




Vizualizări: 6,608

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: