Condamnat pentru că și-a sechestrat musafirul

Un bărbat de 47 de ani din Târgu Jiu a fost condamnat la 1 an și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Asta după ce un localnic din comuna gorjeană Albeni s-a plâns că a fost sechestrat în locuința bărbatului din Târgu Jiu, unde se afla în vizită. În casă mai era o femeie de 71 de ani care l-a bănuit că vrea să fure, iar de aici s-a ajuns la un adevărat scandal.

„Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că, la data de 9 octombrie 2021, în timp ce persoana vătămată, de 47 de ani, din comuna Albeni, se afla în vizită, în municipiul Târgu Jiu, la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște, în urma unui conflict spontan, a fost legat cu o sfoară de mâini și lovit cu un obiect contondent în zona toracelui, de bărbatul de 47 de ani, din localitate, dar și de o femeie, de 71 de ani, tot din municipiul Târgu Jiu”, anunța la acea vreme IPJ Gorj.

Victima a fost eliberată în aceeași zi în care a fost sechestrată și nu s-a constituit parte civilă în dosar.

„Condamnă inculpatul Pădure Vasile la pedeapsa de 1 an și 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei, stabilit şi calculat potrivit art. 92 Cod penal”, a decis, miercuri, Judecătoria Târgu Jiu.
Bărbatul va trebui să efectueze 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul UAT Târgu-Jiu.

Instanța a revocat măsura preventivă a controlului judiciar și a dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat pentru stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului său genetic.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 2,484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: