Autospecială ISU, distrusă de o căruță. Ce au decis judecătorii!

O femeie din Gorj va trebui să achite despăgubiri de zeci de mii de lei după ce a fost implicată într-un incident în urma căruia a fost avariată o mașină a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.


La primul termen al procesului aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu, având ca obiect pretenții, ISU Gorj a avut câștig de cauză.

Femeia va trebui să achite mai bine de 10.000 de euro pentru reparațiile mașinii. Ea conducea o căruță când nu s-a asigurat la ieșirea de pe un drum lateral și a fost lovită în plin de o Dacia Logan a ISU Gorj.

„Admite acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a despăgubirilor civile în sumă de 63.616,32 lei, reprezentând contravaloare reparaţie autoturism”, se arată în minuta sentinței din 10 ianuarie. Decizia instanței nu este definitivă.

Accidentul a avut loc data de 22.09.2020, pe DJ 665, în localitatea Lăzărești, orașul Bumbești-Jiu. Ofițerul ISU se deplasa singur cu autoturismul de serviciu din direcția Novaci spre Bumbești-Jiu pentru a instrui personalul Gărzii de intervenție Bumbești-Jiu angrenat în paza secțiilor de votare pentru alegerile locale.

„În jurul orelor 12.00, în timp ce circula cu viteză regulamentară pe DJ 665, pe raza localității Lăzărești, din partea dreaptă pe sensul de mers a ieșit pe carosabil fără să se asigure un atelaj hipo cu tracțiune animală. În momentul în care atelajul hipo a pătruns în raza sa vizuală, ofițerul ISU a încercat să evite coliziunea cu acesta, acționând frâna de serviciu și efectuând virajul către stânga. Aceste manevre s-au dovedit ineficiente, întrucât nu a putut evita coliziunea cu calul pe care l-a acroșat cu partea frontală a mașinii și l-a târât până ce autoturismul s-a oprit”, se arată în documentele depuse la instanță.

Ambii conducători au fost testați pentru alcool, rezultatele fiind negative. Ofițerul ISU Gorj a ajuns la spital, în aceeași zi fiind transferat cu elicopterul SMURD la o clinică din București, unde a fost internat 7 zile, dar nu a fost supus niciunei intervenții chirurgicale.

Autoturismul ISU Gorj a suferit avarii serioase. „Avariile produse la autoturism sunt următoarele: bara protecție față, capotă motor, faruri, motor, plafon, parbriz, aripi față și spate, stâlpi față, uși față, planșă de bord, radiator, airbag-uri șofer și pasager”, așa cum reiese din devizul de reparație depus la dosar.

ISU Gorj a plătit la un service auto peste 60.000 de lei pentru reparația mașinii. În același timp a fost demarată și o cercetare administrativă, în urma căreia s-a stabilit că ofițerul ISU nu este vinovat de producerea accidentului. Ca atare, s-a deschis o acțiune în instanță împotriva conducătoarei atelajului hipo, pentru recuperarea pagubei.

Dacă sentința instanței din Gorj va rămâne definitivă, femeia va trebui să facă rost de bani pentru a achita întreg prejudiciul.

Vizualizări: 3,170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: