Primar din Gorj: Speram la o rectificare bugetară echilibrată

Rectificarea bugetară făcută de Guvernul Orban i-a nemulțumit pe unii dintre primarii gorjeni. Aceștia spun că sumele sunt extrem de mici comparativ cu cele primite de alții, ceea ce înseamnă că abia dacă își pot acoperi toate cheltuielile făcute până acum.

Rectificarea bugetară a fost așteptată ca pâine caldă, însă unii dintre edili au rămas cu un gust amar. Liderul social-democraților din Gorj, Mihai Weber, spune că banii au fost acordați în funcție de culoarea politică, iar primarii care fac parte din formațiunea politică cu cei trei trandafiri roșii nu au primit mai mult de 250.000 de lei, pe când alții depășesc suma de 400 de mii.

Primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, spune că banii sunt foarte puțini comparativ cu nevoile localității. ”Având în vedere diferența foarte mare dintre unele primării nu suntem mulțumiți. Comuna Aninoasa face parte dintre comunele cu venituri mici, dar cu nevoi mari. De asemenea, ar fi trebuit să se ia în considerare și perioadele în care ne-au fost suspendate drepturile de a realiza investiții. Suma de 250.000 de lei nu este una care poate acoperi nevoile noastre. Doar anumite cheltuieli curente și datori putem acoperi cu acești bani, nimic mai mult. Sperăm la o rectificare echilibrată”, a spus primarul Petroi.

Primarul din Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, spune că această sumă de bani (250.000 lei) îi este de folos pentru următoarele 2 luni de zile, după care speră la o nouă rectificare bugetară, în caz contrar, lucrurile se complică: ”Banii sunt bineveniți oricând, mai ales în sume mai mari. Nu avem ce face, ne mulțumim și cu atât. Dacă nu va mai fi rectificare până la finalul anului, lucrurile se vor complica. Acum putem spune că acești bani ne-ar ajuta pe o perioada de două luni, maxim”, a spus primarul.

Vizualizări: 1,088

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: