Primar: Ne-o ajuta Dumnezeu să fie o iarnă blândă

Facturile care vor veni la gaze sau la electricitate, dar  și creșterea prețurilor, au devenit un factor de stres pentru primarii gorjeni. Deși pentru anul acesta și-au prevăzut bugete mai mari la acest capitol, edili se gândesc cu groază la ce va urma.

Primarul din comuna Bâlteni se numără printre edili care au fost prevăzători și a luat măsuri de precauție să nu rămână fără bani și în incapacitatea de a putea plăti facturile. Cu toate astea, spera într-o iarnă blândă. ”Ne-o ajuta Dumnezeu să fie o iarnă blândă. Încă nu avem facturile crescute, dar ne așteptăm pentru că la grădinițe deja am dat drumul la gaze. La școli încă nu se impune, dar va veni timpul. Noi avem o prevedere bugetară mai mare pentru acest final de an și sper să ne încadrăm. Dacă e nevoie să luăm anumite măsuri pentru reducerea consumului asta o să facem”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul din Bâlteni

Orice ar fi și oricât de greu s-ar descurca, edilul din Bâlteni nu se gândește nici o secundă să închidă școlile sau să le comaseze pentru reducerea cheltuielilor. ”O să ne conformăm dar până la tot ce ține de educație. Nu mă gândesc și nici nu iau în calcul vreun scenariu, ca elevii să treacă în online, pentru că elevii trebuie să meargă fizic la școală și noi punem un accent deosebit pe sistemul de învățământ. În plus am investit bani și în școli și în grădinițe ca să fie condiții, avem microbuze școlare și nu se pune probleme nici măcar să mutăm elevi dintr-o parte în alta”, a mai spus Vasile Vlăduleanu. 

Vizualizări: 947

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: