Viceprimarul din Jupânești se apără: Polițiștii au făcut un abuz

Viceprimarul comunei gorjene Jupânești a reacționat după scandalul din primărie. Constantin Bușe a fost nevoit să dea declarații Poliției după ce primarul a sunat la 112 să anunțe că vicele ar fi montat un sistem de supraveghere video fără vreo autorizație. În replica, viceprimarul Constantin Bușe susține că a vrut doar să facă o demonstrație pentru proiectul ce avea să fie dezbătut în ședința de Consiliu Local. 

"În timp ce pregăteam laptopul și un microfon pentru demonstrație la proiectul depus pe ordinea de zi, proiect pentru filmarea ședințelor consiliului local, domnul primar a sesizat politia, susținând ca am comis o infracțiune demonstrând ca poate face, ce dorește în primăria comunei Jupânești", a fost reacția viceprimarului. 

După ce edilul a sunat la 112, vicele a fost nevoit să dea declarații în fața polițiștilor și se consideră victima unui abuz al oamenilor legii. "Polițiștii sosiți la fata locului, au făcut un abuz din punctul meu de vedere, întocmind procesul verbal cu următoarele precizări: Având în vedere cercetările care se efectuează privind infracțiunea s-a procedat la ridicarea sistemului audio-video instalat în sala de ședință a Consiliului Local.Textul de lege art.56 din Legea nr.333/2003,citat in Desfășurarea în scop comercial de activități de pază sau protecție, de proiectare, producere, instalare şi întreținere a sistemelor de alarmă împotriva efracției sau a componentelor acestora fără atestat ori fără licența de funcționare prevăzută de lege constituie infracțiune si se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", este mesajul viceprimarului Constantin Bușe. 

Vizualizări: 2,123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: