Primar: Ne pun pe drumuri fără să ne ofere garanții

Autoritățile locale din comuna gorjeană Schela încearcă să facă rost de bani să asfalteze două drumuri sătești care sunt impracticabile. Cele două căi de acces deservesc aproximativ 30 de gospodării din satele Schela și Sâmbotin și nu mai sunt accesibile pentru mașini. Ar fi nevoie de aproximativ 600.000 de lei, iar cererea de finanțare a fost depusă la Compania Națională de Investiții.

Cele două drumuri au o lungime de aproximativ 1.3 kilometri și nu au fost niciodată reparate și cu atât mai puțin asfaltate. ”Am depus la CNI o cerere de finanțare în primă urgență pentru două drumuri sătești din satele Schela, unde sunt vreo 14 gospodării, și Sâmbotin, unde ar mai fi alte zece case. Drumurile sunt într-o stare deplorabilă și nu mai sunt accesibile pentru mașini. Vreau să precizez faptul că atunci când a venit comisia în teren să constate s-a văzut clar faptul că în drum sunt șanțuri de intri până la genunchi și cu toate astea ne lovim de birocrație”, a precizat primarul din Schela, Gabriel Deteșan.

Primarul se plânge de faptul că este pus pe drumuri de cei de la Compania Națională de Investiții, deși situația din teren este una destul de gravă. ”După ce că ne cer o grămadă de hârtii, ne pun și pe drumuri. Nu pot să fac zeci de drumuri la București ca să mai duc câte o completare la dosar. Ni s-a cerut un certificat de urbanism și cei de la Consiliul Județean ne-au dat unul comun pentru ambele drumuri. Cei de la CNI ne-au întors să facem certificate de urbanism individuale, adică alți bani cheltuiți. În decembrie am fost prins pe o listă sinteză și apoi m-au scos tocmai din cauza acestor certificate. Ideea e că suntem puși pe drum pentru hârtii, în timp ce oamenii așteaptă să le rezolvăm problema”, a explicat primarul.

Autoritățile locale se gândesc chiar să repare drumul, dar încă mai așteaptă banii de la Compania Națională de Investiții. ”Este o situație de urgență pe cele două drumuri și de aceea mă gândesc că o să primim bani. Mă gândisem să nivelez cu boldo și să pun pietriș, dar la câți bani am cheltuit pentru documentație să depun la CNI, și cât ar mai costa și reparația, parcă nu îmi vine să mă grăbesc și să arunc banii aiurea. Dacă am fi o primărie cu bani am zice, dar, cum nu stăm bine cu bugetul local, am zis că orice leu contează și de aceea am depus cerere de finanțare la Compania Națională de Investiții”, a mai spus Gabriel Deteșan.

Vizualizări: 2,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: