Primar: Nu putem promite mereu asfalt, canalizare și așa mai departe

Un primar din Gorj vrea ca în viitor să se axeze doar pe promovarea turistică a localității și pe atragerea turiștilor în zonă. Este vorba de Robert Păiuși, primarul de la Stejari, care susține că are proiecte depuse pentru toate utilitățile în localitate și nu îi mai rămâne nimic de făcut decât să promoveze comuna. În această localitate se află un stejar secular, monument istoric.

Primarul din Stejari își dorește ca în viitor să lucreze numai la proiecte de infrastructură turistică. Robert Păiuși are și o explicație pentru decizia luată. ”Îmi doresc pe viitor proiecte de infrastructură turistică, pentru că avem pentru canalizare, apă, școli, iluminat public, avem cam tot ce trebuie să aibă o comună și nu putem promite mereu oamenilor aceleași lucruri, gen asfalt, canal, apă, grădinițe. În plus de asta, avem în acest moment trei obiective turistice majore. Nu putem să chemăm turiștii să vadă ceva ce nu a interesat pe nimeni niciodată. Trebuie să vadă ceva ce place ochiului”, a explicat Păiuși.

Printre obiectivele care pot fi promovate la Stejari se numără o biserică din anul 1300, dar și o fântână din anul 1400. ”Biserica datează din 1300 după formă, structură și arhitectură, dar a fost înregistrată ca fiind din 1600-1800. Fântâna este din 1400 și are o istorie frumoasă. A fost săpată manual, tuburile au fost făcute din lemn, apoi lemnul a fost înlocuit cu piatră cioplită și are un singur tub normal afară. În plus avem și acei stejari care au 700 de ani și vreau să-i aduc la nivelul de a putea atrage turiștii”, a mai spus primarul.

Păiuși are ceva planuri pentru a promova comuna. ”Eu cred că italienii, grecii, francezii nu au locuri mai frumoase decât la noi, dar știu să le pună în valoare și să le promoveze. După ce o să punem și noi obiectivele la punct, o să facem câteva filmulețe de prezentare. Aceste obiective nu au fost exploatate de nimeni. Nu a avut nimeni curiozitatea să atragă turiști. Acesta este viitorul”, a mai precizat Robert Păiuși.

Vizualizări: 1,624

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: