Primarul le face parc ca să nu mai arunce gunoaiele

Un primar din Gorj a găsit o soluție incredibilă pentru a-i stopa pe cei care aruncă gunoaie la ieșirea din localitate. Este vorba de comuna Bustuchin, acolo unde va fi amenajat un parc de relaxare în zona care se putea transforma în groapă de gunoi. Locul este aproape de zona unde trăiesc mai multe familii de romi.

Primarul Ion Ciocea a găsit soluția pentru a disciplina cetățenii din comună și nu numai care aruncau gunoaie la marginea localității. Primarul din Bustuchin a decis să creeze un spațiu de relaxare și loc de joacă pentru copii și în felul acesta cetățenii rău intenționați nu mai au unde să-și arunce deșeurile menajeze.

”Lucrăm la un loc de joacă sau mai exact la un spațiu de relaxare la periferia comunei, acolo unde este o comunitate de rudari. Este un loc liber și acolo erau aruncate gunoaie. Pentru a stopa acest fenomen, am decis să transformăm această groapă de gunoi, să spun așa, într-un loc plăcut și în felul acesta facem creăm și facilități pentru copiii din acea comunitate”, a precizat Ion Ciocea.

Proiectul este realizat cu voluntari din localitate, dar și cu ajutorul unei ONG. Investiția implică cheltuieli minime de la bugetul local. ”Am mers acolo cu voluntarii și am strâns gunoaiele, am nivelat terenul și am umplut cu pământ. O să ajutăm cu utilaje de la primărie să toarne alei. Vor fi puse băncuțe, coșuri de gunoi, mese de tenis, de șah. Acolo este și o fântână pe care o renovăm, o să aducem să amenajăm și un spațiu de joacă pentru copiii din rudărie. Va fi un adevărat parc de relaxare”, a mai spus primarul din comuna Bustuchin.

În comunitatea de romi trăiesc aproximativ 50 de familii care vor avea în apropiere o zonă unde își pot petrece timpul liber în cel mai frumos mod.

Vizualizări: 2,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: