Pod reabilitat. Punea în pericol circulația rutieră

Veste bună pentru aproximativ 120 de familii din satul Ștefănești care aparține de Târgu-Cărbunești. Autoritățile locale anunță că au fost demarate lucrările pentru reconstruirea podului din sat, grav afectat de trecerea anilor, dar și de condițiile meteorologice. Pe acest pod circulația a fost restricționată în ultimii ani.

Investiția care se va realiza aici este de 1.000.000 de euro, iar contribuția primăriei Târgu-Cărbunești este de 110.000 de lei.

Autoritățile locale au început demersurile pentru construirea acestui pod încă din 2018 și de abia acum au început lucrările. ”De foarte mult timp acest pod a devenit impracticabil. Asta a stabilit o comisie formată la nivelul județului Gorj, care a constatat că podul trebuie închis pentru că prezintă pericol pentru circulația publică. A fost afectată structura de rezistență din cauza trecerii anilor și din cauza condițiilor nefavorabile. Lucrările la acest pod au început și ar trebui să fie gata în luna octombrie”, a precizat Dănuț Birău, primarul din orașul gorjean Târgu-Cărbunești.

Podul este la jumătatea satului Ștefănești, iar pentru 120 de familii s-a făcut încă din 2017 o variantă ocolitoare, ca acestea să nu rămână izolate. ”Satul are în jur de 220 de familii, din care 120 trebuiau să treacă pe acest pod. Ca să nu le punem în pericol am făcut o variantă ocolitoare. Aici a fost dată și o restricție de circulație pentru vehiculele peste 3,5 tone. Pe acest pod nu putea circula o ambulanță sau pompierii. Nimeni nu mai avea curajul să treacă pe acest pod. Nu puteam risca să lăsăm oamenii izolați”, a mai spus Dănuț Birău.

Galerie foto


Vizualizări: 2,333

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: