Strivit de lift la CE Oltenia. Procesul începe după 7 ani

Tribunalul Gorj a dispus, joi, începerea judecării dosarului privind accidentul de muncă mortal de la Complexul Energetic Oltenia, produs la începutul anului 2015. 

Un angajat al termocentralei Turceni fusese pus de șefi să lucreze peste program, când a fost prins sub un lift care a pornit singur. În urma anchetei s-a stabilit că ascensorul funcţiona fără revizie şi fără autorizaţie ISCIR valabilă.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpata Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. și inculpatul Popa Laurențiu. Constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 245/P/2018 din data de 10.05.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu (...) Dispune începerea judecății”, a decis instanța. 

Ancheta a stabilit clar că victima, Dan Kisîm, a decedat după ce trupul său a fost strivit de uşa liftului. Bărbatul îşi terminase tura la ora 15.30, însă a fost solicitat să lucreze oficial până la orele 19,30. 

„Kisîm Dan a fost prins cu corpul între podeaua ascensorului şi grinda de sus de la peretele puţului ascensorului.  Urmare acestui fapt, numitul Kisîm Dan a decedat, cauza iniţială comunicată de Serviciul de Medicină Legală Gorj a fost de asfixie mecanică prin împiedicarea mişcărilor respiratorii datorită compresiunii toracice”, anunța ITM Gorj, la vremea respectivă, dând trei amenzi CE Oltenia în valoare totală de 28.000 lei.

Dan Kisîm ocupa funcţia de operator Laborator teste şi analize.

După șase ani de anchetă, CE Oltenia și un angajat al societății au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă și neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Sentința Tribunalului Gorj este definitivă. 

Vizualizări: 2,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: