Decizia instanței în cazul medicului Neață

Medicul Gheorghe Neață a scăpat de arestul la domiciliu. Instanța din Gorj a dispus, joi, ”înlocuirea măsurii arestului la domiciliu (…) cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, de la data rămânerii definitive a încheierii”. 


Potrivit deciziei, ”În baza art. 215 alin. (1) C. pr. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Neață Gheorghe, trebuie să respecte următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; 2. să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; 3. să se prezinte la Biroul Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Gorj, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. (2) C. pr. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: 1. să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată. 2.să nu se apropie de martorii, sau de membrii familiei acestora şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. 3.să nu exercite profesia de medic”.

Decizia poate fi contestată.

 
Gheorghe Neață a intrat în vizorul anchetatorilor din iulie, anul trecut. Mai întâi, a petrecut câteva luni în arest preventiv, apoi a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit rechizitoriului, medicul Neață ar fi condiționat actul medical de diferite sume de bani. La percheziții, procurorii au găsit în cabinetul medicului, din spital, sume importante de bani, dar și băuturi scumpe, parfumuri ori țigări.

Potrivit declarației de avere, doctorul chirurg are în conturi circa 1,4 milioane de lei.

Vizualizări: 2,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: