Primar: Pensiile speciale nu sunt firești într-o țară civilizată

Nu toți primarii din Gorj sunt adepții pensiilor speciale. După ce mai mulți foști edili au depus deja dosarele să primească această indemnizație, cei încă pe fotoliul de primar susțin că pensiile speciale nu reprezintă un lucru firesc într-o țară civilizată. Primarii mai tineri sunt convinși că legislația se va mai schimba de-a lungul anilor.

Primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, a explicat că nu vede oportună pensia specială mai ales pentru foștii edili.

Birău a adăugat că vârsta de pensionare va tot fi ridicată pe viitor încât, mai în glumă, mai în serios, va ajunge să egaleze domnia lui Ștefan cel Mare cu vechimea sa în câmpul muncii.

“Chestiunea pensiilor speciale mie mi se pare un lucru care, până la urmă, nu cred că este ceva firesc într-o țară civilizată. Eu, unul, mai am oricum vreo 25 de ani până la pensie. Până atunci, legislația se poate schimba foarte mult. Chiar ziceam, la un moment dat, că o să fac ani de vechime cât a domnit Ștefan cel Mare, 47 de ani, ceea ce eu cred că este foarte mult pentru orice om. Undeva la 35 de ani de vechime în câmpul muncii cred că ar fi suficient pentru oricine ca să poată apoi să iasă la o pensie binemeritată, să se mai poată bucura apoi câțiva ani din viață de această pensie”, a spus Dănuț Birău, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: