Primar PNL: E dezgustător ceea ce s-a întâmplat

Ședința conducerii PNL Gorj de joi seara, în care a fost exclus consilierul local Mihai Paraschiv, a fost una presărată cu injurii și jigniri. “Un membru al biroului l-a făcut pe Romanescu prost”, a dezvăluit la Radio Infinit Rudi Bugă, președintele PRU Gorj, care a stat de vorbă cu mai mulți participanți. Ședința a dus la o ruptură declarată între primarul PNL de la Târgu Jiu, Marcel Romanescu, și președintele organizației, Dan Vîlceanu.

Primarul liberal din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, a spus că se simte dezgustat după acea ședință. “Nu aș vrea să mai particip vreodată la o ședință de BPJ cum a fost joi seară. Au degenerat grav de tot discuțiile. E dezgustător ceea ce s-a întâmplat. A fost ceva de neimaginat”, a spus Cotojman. “Imaginea PNL Gorj va fi grav prejudiciată”, a adăugat acesta, precizând că în general primarii au fost de partea lui Romanescu.

Votul pentru excluderea lui Mihai Paraschiv a fost însă de 21-10, semn că nu prea contează cuvântul primarilor în Partidul Național Liberal Gorj. “Am încercat să îl conving pe președinte să mai cântărim, pentru că era evident că excluderea lui Mihai Paraschiv va însemna un conflict deschis, viitor, între Romanescu și Dan Vîlceanu”, a mai spus Cotojman.

“Vîlceanu nu se dezlipește de PSD”

Conflictul dintre Romanescu și Vîlceanu există de câțiva ani, dar a fost negat în permanență de cei doi. Primul care renunță la aparențe este Romanescu. Acesta a spus explicit că nu va mai colabora vreodată cu Vîlceanu. “S-a făcut un joc pentru Partidul Social Democrat”, acuză Romanescu. “Dan Vîlceanu nu se dezlipește de Partidul Social Democrat, rădăcinile lui din tinerețe au rămas acolo”, mai spune primarul.

Romanescu a spus că își dorește ca în 2020 să fie candidatul PNL, dar fără Vîlceanu membru al acestui partid, cel puțin nu la Gorj. “Dan Vîlceanu poate vorbi în numele acestui partid atunci când individual va obține un rezultat. Am fost sabotat de multe ori de acest Vîlceanu”, susține primarul din Târgu Jiu.

Potrivit unor surse din partid, ambele tabere au abordat subiectul excluderii lui Mihai Paraschiv cu președintele Ludovic Orban, care a cerut părților să găsească o cale de împăcare. Vîlceanu a refuzat însă.

Vizualizări: 2,992

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: