Primar prins cu lemne fără acte. „Aveam totul în regulă”

Un primar din Gorj şi vărul său s-au ales cu amendă, după ce au fost prinşi cu lemne pentru care nu aveau documente. Ei transportau lemnele cu un tractor, când au fost traşi pe dreapta şi luaţi la întrebări. Vărul primarului din Bumbeşti-Piţic, care este şi şofer pe microbuzul şcolii, nu a putut dovedi că lemnele au fost tăiate legal, aşa că a fost amendat cu 5.000 de lei.

Primarul Michy Nioaţă îl însoţea pe verişorul său. Susţine că avea toate documentele necesare, dar erau acasă. Edilul spune că va dovedi în instanţă că lemnele erau marcate şi proveneau de pe un teren care îi aparţine. „Deşi era o distanţă de circa 300 de metri dintre locul unde efectuau controlul şi locuinţa mea, unde se aflau documentele, aceştia au refuzat să meargă la domiciliu, preferând să verifice actele la Ocolul Silvic Polovragi. Nu cunosc cauza, dar procesul verbal întocmit pe numele vărului meu s-a transformat din avertisment, cum i se comunicase anterior, în  amendă de 5.000 de lei. În instanţă se va demonstra  adevărul deoarece s-a depus contestaţie”, a transmis primarul Nioaţă.

Verişorul său a plătit amenda a doua zi şi a depus contestaţie, sperând să-şi recupereze banii. „Amenda a fost aplicată, deşi noi aveam totul în regulă. Am luat un aviz pe care am omis să-l luăm de acasă. Dar o să demonstrăm noi în instanţă că este aviz. Dacă era în neregulă, foarte bine, dar noi am fost în regulă. Noi aveam acel aviz, dar l-am lăsat acasă. Nu ne-am gândit că ne trebuie. Avizul îl aveam de la Ocolul Silvic. Am avut adeverinţă şi de la primărie, lemnele au fost marcate, deci nu au fost probleme”, a mai explicat edilul.

Vizualizări: 2,827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: