Primar PSD, acuzat că ascunde gunoiul... sub pământ

Primarul PSD al comunei Jupâneşti este acuzat de un consilier local democrat liberal că a îngropat tone de gunoi, multe aduse din comunele vecine, punând în pericol sănătatea localnicilor. Consilierul PDL Cristi Sârbu a arătat şi locul unde a fost excavat pământ peste sute de saci cu deşeuri. Primarul Guşiţă neagă evidenţa şi susţine că localnicii sunt de vină, ca şi cum aceştia ar fi avut buldoexcavatoare în dotare.

Primarul comunei Jupâneşti, Petre Guşiţă, este acuzat de un consilier local că a îngropat sute de saci de gunoi menajer în pământ, pentru a nu mai plăti transportul firmei de salubrizare. Consilierul Cristi Sîrbu a sesizat atât Garda de Mediu, cât şi Poliţia prin numărul unic de urgenţă 112. Luat la întrebări de autorităţi, primarul spune că nu are nicio vină şi că gunoaiele sunt aruncate de localnici.

Este greu de crezut însă că localnicii au aruncat gunoaiele, deoarece deşeurile sunt ambalate în saci de colectare, care ulterior au fost acoperiţi cu pământ.

Riscă o amendă de 200 de milioane

La prima vedere nimeni nu şi-ar da seama că în acea grămadă de pământ zac sute de saci de gunoaie, dar dacă pământul este dat  la o parte, situaţia este alta. “Am aflat de această problemă de la unii localnici care au văzut maşinile de colectare care au trecut, dar şi de la unul dintre şoferi care a recunoscut acest lucru. Într-adevăr, la prima vedere nu se observă nimic, dar dacă scormonim pământul ies la suprafaţă sute de saci, şi sunt saci negri primiţi de la societatea de colectare. Această groapă este un focar de infecţie, de aceea am sesizat autorităţile prin numărul de urgenţă 112“, a declarat consilierul local Cristi Sârbu.

În urma sesizării, la faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care vor analiza cum au ajuns gunoaiele îngropate în pământ. “În urma sesizării telefonice pe care am primit-o ne-am deplasat la faţa locului. Vom verifica dacă aceste gunoaie au fost aruncate de localnici sau nu, iar pentru a ne da seama de acest lucru, vom verifica numărul transporturilor de gunoi care s-au efectuat, pentru că în comună există un serviciu de salubrizare. Cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor primi amendă cuprinsă între 100 şi 200 de milioane de lei vechi”,  a declarat Elena Bălan, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Gorj.

Primarul dă vina pe localnici

Primarul comunei Jupâneşti, Petre Guşiţă, spune însă că de vină pentru gunoaiele care au ajuns la marginea localităţii sunt localnicii. “Această groapă este la periferia comunei şi cel mai probabil oamenii au aruncat gunoaiele la întâmplare. Sunt acoperite de pământ pentru că probabil s-au gândit ca în cazul unui incendiu să nu se aprindă“, spune primarul.

Este contrazis însă de consilierul local, care spune că gunoaiele au fost acoperite cu ajutorul unui excavator. “Aici au fost îngropate aproape 10 maşini de gunoaie. Se vede clar că s-a tras pământul pentru a le acoperi cu excavatorul de la primărie, cel mai probabil, pentru că se vede urma de la lamă. În plus oamenii nu puteau să acopere cu pământ o suprafaţă atât de mare. Şi vă spun şi motivul pentru care s-a făcut acest lucru. Primarul a vrut astfel să economisească banii daţi pe transport“, spune Cristi Sârbu.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu vor face public rezultatul controlului, în urma căruia se va stabili cine a aruncat gunoaiele şi le-a îngropat în pământ.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: