Tată acuzat că şi-a abuzat sexual fiica de nici 4 ani

Gorjenii par să aibă, mai nou, probleme hormonale după ce încă un tată a ajuns în spatele gratiilor pentru că ar fi profitat de inocenţa uneia dintre fetele sale. La nici o săptămână după cazul de la Târgu Cărbuneşti, un bărbat din Borăscu şi-a petrecut noaptea în arest după ce anchetatorii au strâns suficiente probe împotriva sa. Acesta nu recunoaşte nimic şi, mai mult, are de partea sa gura satului, care îl dă nevinovat, deşi acuzaţiile ce-i sunt aduse sunt extrem de grave.

Vasile Răzmiraş, de 52 de ani, îşi împarte de mai bine de un deceniu viaţa cu Maria, o femeie care la 39 de ani are cu el patru copii şi cu un alt soţ încă vreo trei, dintre care unul a decedat, iar doi au fost adoptaţi. Bărbatul şi femeia nu şi-au făcut niciodată acte, dar au făcut copii, trei fete şi un băiat, plodul cel mic având doar o jumătate de an. Cu toţii trăiesc într-o amărâtă de casă, din lemn, cu două camere, care lasă impresia că la primul vânt mai puternic stă să pice, construcţia fiind în satul Miluta, la Borăscu, într-un loc uitat de Cel de Sus. Marţi după-amiază tihna localnicilor din satul amintit a fost bulversată de maşinile Poliţiei, care au venit să îl salte pe Vasile de acasă, dar şi pe femeie, cu copii cu tot, după ce aceasta s-a plâns despre un presupus viol comis de bărbat cu fiica în vârstă de 4 ani. „Au venit maşinile Poliţiei şi l-au săltat pe el, mai întâi, şi apoi şi pe ea cu copii. Nu ne-a spus nimeni nimic, după aceea am aflat că ea l-ar fi reclamat, dar nu credem că el ar fi putut face asemenea fapte. El este un om muncitor, care aducea banul în casă, în timp ce ea mai mergea câteodată cu sapa la muncă, dar nu prea des”, spune Gavril Călinescu, unul dintre vecini.

Sătenii nu cred o iotă din acuzaţiile Parchetului

Bărbatul reţinut de către poliţişti este apărat de către cei mai mulţi dintre localnici, mai ales femeile spunând că nu îl cred pe el în stare de astfel de fapte. „Ea are vina aici, nu el. Ei se mai certau, ca fiecare, dar ea pleca după bărbaţi noaptea şi venea acasă beată, iar când el venea obosit de la muncă găsea copilul ăla al mic nemâncat, că el încă suge la piept şi ea nu-i dădea nimic. Noi credem că ea vrea să scape de el şi acum i-a făcut vânt, deşi nu trebuia să procedeze aşa, chiar dacă vrea şi ea să facă ce vrea cu viaţa ei de acum încolo”, spune Maria Drăguţ, vecina de peste drum.

Vecina „de din deal”, aşa cum se exprimă sătenii, Leontina Ciontea, o bătrână trecută de 70 de ani, nu-i dă nici ea dreptate femeii, mai ales că, înainte de venirea Poliţiei, cele două au avut o discuţie aprinsă. „Mi-a zis ea mie că eu am văzut că el s-a pus pe fată, dar nu mumă, nu-i aşa, n-am văzut nimic. Eu cred că ea vrea să scape de el şi să-l gonească. A venit la mine şi m-a blestemat să nu-mi iese sufletul pe gură până când nu o să spun adevărul la Poliţie, dar adevărul dorit de ea”, declară bătrâna.

Există probe

Marţi noaptea târziu, fetiţa de 4 ani a fost dusă la ginecologie, iar medicii specialişti şi cei legişti au trebuit să le prezinte un punct de vedere, concluziile acestora neputând fi considerate extrem de acuzatoare la adresa bărbatului încătuşat. Vasile a fost audiat pe parcursul zilei de ieri şi nu şi-a recunoscut sub nicio formă faptele. „Tot satul mă cunoaşte, mai puţin femeia mea. Nu sunt vinovat, nu am făcut aşa ceva”, declară bărbatul.

În schimb, cea cu care ar fi trebuit să îşi împartă viaţa rămâne fermă în acuzaţii şi nu face nici un pas înapoi. „Fata cea mare l-a surprins dezbrăcat cu fata cea mică. Ce puteau să facă- Eu să nu mă fi dus la Poliţie-”, întreabă şi femeia. Anchetatorul de caz, procurorul Emil Moţa, a schimbat ieri încadrarea faptelor de la corupţie sexuală a unei minore la viol şi incest, fapte mult mai grave, pentru care bărbatul riscă până la 15 ani de închisoare. Moţa spune că are suficiente probe la dosar, în cursul după-amiezii bărbatul fiind dus la Tribunalul Gorj pentru ca o instanţă de judecată să emită mandat de arestare preventivă pe numele său pentru 29 de zile.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: