Primar Târgu-Cărbunești: Trecem printr-o nouă perioadă cu infectări masive

Tot mai multe cazuri de Covid 19 sunt depistate în orașul Târgu-Cărbunești, spre îngrijorarea autorităților locale. După îmbolnăvirile raportate zilele trecute, în oraș, a apărut și un focar la centrul social aflat în subordinea DGASPC Gorj. Dacă lucrurile nu vor reveni la normal, primarul se teme pentru soarta micilor antreprenori din oraș care sunt nevoiți acum să funcționeze doar la o treime din capacitate.

12 angajați și 25 de beneficiari de la centrul social din Târgu-Cărbunești au fost depistați cu noul coronavirus. Cifrele nu fac decât să înrăutățească și mai tare situația din orașul nevoit să funcționeze la cotă de avarie de ceva vreme tot din cauza numărului mare de infectări. “Trecem printr-o nouă perioadă cu infectări masive. Sper să o depășim cu bine și să revenim la o viață cât mai normală”, este speranța primarului din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău.

Primarul se teme că afacerile riscă să fie puse pe butuci dacă lucrurile nu vor reveni la normal în perioada următoare. „Sunt acești mici întreprinzători care au niște afaceri pe care încearcă să le mențină pe linia de plutire. Abia reușesc cu această cotă de 30% din capacitatea lor să poată să-și asigure unele cheltuieli. Vă dați seama ce ar însemna să se închidă de tot, coroborat cu vremea rece de afară, care nu mai permite accesul la terase decât într-o foarte mică perioadă din timpul zilei. Veniturile acestor oameni s-ar subția foarte mult și, pe urmă, Doamne ferește, ar trebui să-și închidă aceste afaceri”, a mai spus edilul, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: