Primari cu trei ani de mandat. „Guvernul să găsească o soluție!”

Situație încurcată pentru primari. Nu știu dacă le vor fi prelungite mandatele până la următoarele alegeri, așa că așteaptă să fie luate decizii de autorități. Îngrijorare este și în rândul celor care sunt doar la trei ani de mandat, pentru că au câștigat primăria la alegeri parțiale. Chiar dacă mandatele lor, teoretic, se vor încheia la anul, vor rămâne fără Consiliu Local de la finalul acestei luni, așa că se tem că activitatea din primării riscă să fie blocată.

Mai mulți edili din Gorj sunt în această situație. Au câștigat mandatele în urma alegerilor parțiale așa că mandatele lor nu expiră, în mod normal, în această vară.

Un caz concret este la Drăguțești. Teoretic, mandatul primarului Nelu Popescu ar trebui să expire la anul, când împlinește patru ani de mandat, dar se teme că odată ce mandatele aleșilor locali se vor încheia, nici el nu va putea semna vreun document. „Expiră mandatele tuturor primarilor la finalul lunii iunie, dar să nu uităm că sunt primari care au doar trei ani de mandat acum. Cum este și exemplul meu. Mandatul meu ar trebui să expire la anul, când fac patru ani. guvernanții ar trebui să se gândească foarte repede la o lege de prelungire a mandatelor pentru că, într-un timp foarte scurt, Consiliul Local nu mai poate să mai voteze pentru noi. Colegii mei, primarii, nu vor mai putea să semneze nimic pentru instituții și cei care sunt acum la putere ar trebui să facă ceva, să dea o lege care să stea la baza tuturor legilor, să putem să ne continuăm mandatele până la următoarele alegeri”, a spus primarul Nelu Popescu.

Cât privește data alegerilor, aceasta nu a fost stabilită oficial. Primarul din Drăguțești cere să fie luată o decizie cât mai rapid astfel încât autoritățile locale și, implicit, comunitățile să nu aibă de suferit. „Nici nu știm când vor fi alegerile. Ar trebui să știm, să nu blocăm primăriile și să ne gândim foarte bine la oameni pentru că ei sunt importanți. Nu o să mai avem dreptul să semnăm, să facem ședințe de Consiliu Local și este cel mai rău lucru pentru cetățeni. La ei trebuie să ne gândim. Cum este cazul meu, Consiliul Local nu va mai putea funcționa pentru că li se termină mandatul. Cel mai important lucru este să avem primari și consilieri într-o comunitate. Eu cred că se vor găsi totuși soluții”, a mai spus primarul din Drăguțești.

Vizualizări: 2,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: