Bani cu țârâita de la guvern pentru primării

Guvernul României vine cu asigurări pentru primarii din Gorj. Executivul promite că unitățile administrativ teritoriale vor fi susținute financiar în următoarea perioadă. Sumele nu sunt mari, iar edilii trebuie să facă economii. Până la finalul anului, toate cheltuielile vor fi acoperite, spune liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu.

Primarii din județul Gorj și nu numai sunt îngrijorați de perioada ce urmează. Bugetul este pe terminare, iar riscul de a nu mai funcționa este unul destul de ridicat. Deputatul liberal, Dan Vâlceanu, a spus în cadrul unei conferințe de presă că rectificări bugetare vor fi, însă nu a specificat cu exactitate perioada. Ba mai mult, acesta i-a îndemnat pe primarii din Gorj să facă economii și să amâne anumite cheltuieli care nu sunt urgente, tocmai pentru a le ajunge banii acordați de la Guvern.

”Rectificare bugetară, sigur se va face. S-a făcut una deja pentru a atribui sumele necesare în domeniul sănătății și cel al muncii. Sunt convins că primarii sunt interesați dacă vor primi sume, iar banii vor fi acordați. Trebuie să înțeleagă faptul că Guvernul nu poate să le acorde suma de care au nevoie, exact, acum. Până la finalul anului va fi acoperit necesarul sumelor de care primarii au nevoie (...) Sunt cheltuieli pe care le mai pot amâna. Ce nu este absolut obligatoriu, se mai poate aștepta. Este un an special, mai ales din cauza crizei economice provocată de noul virus”, a declarat liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu.

Mai mult, liberalul a transmis și un mesaj românilor, fiind vorba despre majorarea alocațiilor și a pensiilor.

”Oamenii trebuie să înteleagă, este un an dificil. Trebuie să ținem cont și de ce poate bugetul țării”, a mai afirmat Vâlceanu.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: