Primăria a pierdut terenul pe care se află BCR şi alte patru blocuri

Două bucureştence sunt cele care vor primi 13 miliarde despăgubiri din partea primăriei Târgu Jiu pentru că au câştigat în instanţă titlul de proprietate asupra unui de teren de 2.300 de metri pătraţi. Important este că pe acel teren se află Banca Comercială Română (BCR) plus încă patru blocuri. Cazul este singular în ţară având în vedere că cei care au mai câştigat astfel de procese sunt despăgubiţi în acţiuni de către Fondul de Proprietate şi nu de Primărie.

Irina Pană şi Rodica Săndulescu sunt cele două femei care vor fi mai bogate cu 13 miliarde, bani pe care îi vor primi sub formă de despăgubire din partea Municipiului Târgu Jiu pentru un teren pe care se află situată Banca Comercială Română. În ciuda nenumăratelor eforturi ale primăriei de a câştiga procesul, în noiembrie anul trecut, cele două femei au obţinut o hotărâre judecătorească irevocabilă prin care obligă municipalitatea la plata despăgubirilor. „Trebuie să menţionez că este un caz singular în ţară în care sunt acordaţi bani din bugetul primăriei pentru plata unor despăgubiri, noi am avut şi avem mii de dosare cu o astfel de problemă însă toţi oamenii care şi-au revendicat un teren au fost despăgubiţi de Fondul de Proprietate şi nu din banii cetăţenilor”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt a primăriei Târgu Jiu.

Procesul respectiv se judecă încă din 2004, după o perioadă în care fusese suspendat şi de atunci terenul respectiv a fost subiectul a zeci de procese între cele două părţi, primăria Târgu Jiu câştigând chiar în faţa Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie însă ulterior, în 2009, după şase ani de judecată Tribunalul Gorj dispune executarea silită la plata despăgubirilor. „Noi am câştigat în faţa Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie pentru că ele doreau să fie despăgubite de Consiliul Local iar Consiliul Local nu este titular de cont, banii din primărie nu sunt ai Consiliului Local ci ai municipalităţii. Ele au profitat de asta şi în noiembrie 2009, Tribunalul Gorj dispune executarea silită, adică cele două să se judece cu municipalitatea şi aşa au câştigat”, a declarat Ramona Evulescu.

Au pierdut şi Lacul Debarcader

Primarul Târgu Jiului a precizat în timpul dezbaterii publice a bugetului local că această situaţie a revendicării terenurilor este foarte des întâlnită la noi în localitate făcând referire chiar la acest teren, de a cărei pierdere se simte profund dezamăgit. „Cazul Lacului Debarcader nu este singular, tocmai am pierdut procesul pentru terenul pe care se află Banca Comercială Română şi doamnele care l-au câştigat ne obligă la despăgubiri. Eu am încercat să vorbesc cu una dintre ele, să-i explic că au mai fost oameni care au câştigat şi au fost despăgubiţi pe legea 10 însă mi s-a răspuns că nu toţi oamenii au relaţiile ei”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Au depus contestaţie

Funcţionarii din primărie care s-au ocupat de acest proces sunt profund dezamăgiţi de cum s-au desfăşurat lucrurile în timpul procesului şi de nenumăratele greşeli peste care instanţa a trecut cu vederea. „Au fost o mulţime de greşeli care au apărut în timpul procesului, nu mai spunem că cele două femei nu au fost prezente la niciun proces, nici măcar o dată. De altfel, noi am depus în 17 februarie, anul acesta, o contestaţie cu criticile aduse judecăţii. Este păcat că aceşti bani vor fi plătiţi din salariile noastre, ale cetăţenilor şi pentru toate astea trebuie să-i mulţumim doamnei avocat Daniela Creţu care a câştigat în numele celor două”, a declarat Ramona Evulescu.

În ciuda nenumăratelor eforturi de o contacta pe Daniela Creţu, avocata celor două femei care au câştigat, nu a răspuns la telefon.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: