„Mi s-au oferit 300 de mii de euro ca să renunţ la afacere“

Omul de afaceri Dumitru Huidu, cel care intenţionează să construiască o parcare supraterană dar şi un complex comercial la Piaţa Mare, a depus ieri plângere împotriva primăriei Târgu-Jiu prin care solicită să îi fie pus la dispoziţie terenul concesionat pe o perioadă de 49 de ani încă de acum doi ani. Acesta face o declaraţie şoc şi spune că i s-a oferit o sumă imensă pentru a renunţa la afacere. Mai mult, municipalitatea a construit o parcare pe terenul concesionat lui Dumitru Huidu.

Fostul senator spune că vrea să demareze lucrările pentru că are asigurată finanţarea însă nu poate din cauza unei centrale ce nu a fost demolată.

Speriaţi de acţiunea lui Huidu, ieri, angajaţi ai primăriei s-au apucat să demoleze centrala, lucru ce ar fi trebuit făcut de acum o lună, potrivit unei decizii a Consiliului Local.

Huidu crede că tergiversarea vine ca urmare a unor interese ascunse. Mai mult, Huidu spune că o persoană cunoscută i-a oferit 300 de mii de euro pentru a renunţa la afacere, care se anunţă a fi extrem de profitabilă pe viitor. Asta pentru că Huidu s-a gândit să amenajeze la parterul parcării magazine şi restaurante care vor avea un vad foarte bun.

Primarul, bun de plată

Omul de afaceri se luptă de aproape de doi ani cu primăria pentru a da drumul unei afaceri de opt milioane de euro, cu care municipalitatea a fost de acord iniţial. „Probabil nu şi-au dat seama că se poate face ceva pe terenul ăla“, conchide Huidu. Între timp, oamenii şi-au dat seama şi au avut grijă ca acesta să nu apuce terenul, de-adevăratelea, ci doar pe hârtie, pentru a construi parcarea supraterană.

Prin formularea făcută la Tribunalul Gorj, Huidu solicită eliberarea terenului de construcţii referindu-se în primul rând la centrala termică pe care primăria promisese să o demoleze de acum o lună. Mai mult decât atât, Huidu solicită instanţei de judecată să oblige „pârâta, municipiul Târgu-Jiu, reprezentată prin primarul Florin Cârciumaru la plata sumei de 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere, cu titlul de daune cominatorii până la îndeplinirea în totalitate a obligaţiilor prevăzute prin contract“.

Dacă supraterană nu se poate, măcar terană...

„Buba“ este reprezentată de o centrală termică pe municipalitatea abia acum a început să o demoleze. În timp ce primăria, prin vocea Ramonei Evulescu, purtătorul de cuvânt, spune că a durat foarte mult realizarea proiectului de demolare. Mai mult, Huidu spune că primăria nu are cadastru pe toate parcelele şi că nu a putut depune nicio solicitare de autorizaţie de construire. „Nu poţi să faci o construcţie peste o alta. Practic, nu putem începe lucrările de construcţie la parcarea supraterană peste centrala termică“, a declarat omul de afaceri.

Ramona Evulescu a explicat că ieri au început demolarea centralei, motivul întârzierii fiind durata mare de realizare a proiectului.

Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care primăria se obliga să demoleze centrala până pe 31 ianuarie.

Mai mult decât atât, municipalitatea a făcut o parcare terană, chiar pe terenul concesionat lui Huidu. „Păi dacă tot aveam terenul şi dacă tot stătea degeaba l-am luat noi şi am făcut o parcare“, a spus Ramona Evulescu.

„S-a făcut predarea terenului, dar nu a depus nici măcar cerere de autorizaţie de construcţie. Aşa că noi, ca sa nu stăm cu mizerie în centru am amenajat parcarea, ca măcar să dăm şansa oamenilor care vin cu maşinile să le parcheze acolo urmând ca în momentul în care venea şi lua efectiv în posesie să îi cedăm terenul“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Galerie foto




Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: