Caragea, cercetat penal

Ovidiu Caragea, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al SC LOTUS SA Târgu Jiu, va fi cercetat de Parchet, la propunerea IPJ Gorj, pentru acuzaţia că ar fi prejudiciat societatea prin închirierea preferenţială a unor spaţii comerciale. Alături de acesta vor mai fi cercetaţi doi foşti membri ai CA, Zoia şi Nicolae Tănase. Potrivit poliţiei, vor mai fi cercetaţi sub acuzaţia de mărturie mincinoasă doi experţi, Alexandru Prejbeanu şi Dan Berca.

Societatea Lotus este târâtă de ani buni în scandalurile dintre acţionari. Astăzi, Poliţia a înaintat un dosar Parchetului in care propune trimiterea in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor a lui Ovidiu Caragea şi a soţilor Tănase.

Dosarul finalizat de poliţişti vizează perioada 1995-2004 în care Zoia şi Nicolae Tănase, deşi erau în Consiliul de Administraţie al Lotus, şi-au deschis societatea Păltiniş căreia au închiriat spaţiile Lotus la preţuri foarte mici. Soţii Tănase împreună cu Ovidiu Caragea au adus prejudicii mari societăţii. „Experţii consultaţi de noi au estimat prejudiciul adus societăţii Lotus ca urmare a închirierii şi vânzării de spaţii la preţuri preferenţiale unor rude sau persoane apropiate acuzaţilor, la 700.000 lei“ , a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Experţii contabili au minţit

Poliţia a încercat să justifice întârzierea mare de soluţionare a dosarului în care cercetările au fost demarate în 2005 şi au fost finalizate abia ieri. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Daniel Tică, durata cercetărilor a fost atât de lungă din cauza numeroaselor expertize contabile necesare în soluţionarea cauzei. În acelaşi dosar au mai fost cercetaţi doi experţi contabili care au depus mărturie mincinoasă cu privire la evaluarea prejudiciului. „În momentul în care un expert contabil eliberează concluzia unei expertize aceasta este considerată mărturie. Doi experţi contabili au fost cercetaţi pentru mărturie mincinoasă iar propunerea noastră către Parchet este de trimitere în judecată sub aspectul săvârşirii acestei infracţiuni“, a mai spus Tică. Unul dintre acţionarii LOTUS, Gheorghe Grecu, susţine că cei doi experţi sunt Alexandru Prejbeanu şi Dan Berca.

20 de dosare nesoluţionate

Mulţi dintre acţionari se bucură de rezultatul anchetei desfăşurate de poliţie chiar dacă dosarele aflate în cercetare sunt nesoluţionate chiar şi de 8 ani. „Am depus plângeri la poliţie încă din 2000 când au început problemele noastre. Eu am o listă cu peste 20 de plângeri depuse la poliţie dar până astăzi n-au fost soluţionate. Mă bucur că în sfârşit se rezolvă lucrurile şi o să se mai termine abuzurile din societate“, a declarat Gheorghe Grecu, unul dintre acţionarii Lotus. În numeroasele plângeri depuse de acţionari, aceştia susţin că Ovidiu Caragea şi-a atras sprijinul unor persoane puternice din politică şi justiţie pentru a fi sigur că nu vor exista consecinţe. Printre numele vehiculate se numără liberalul Dan Ilie Morega dar şi judecători ai instanţelor gorjene.

Caragea: „Am aflat din presă că sunt inculpat“

În opinia lui Ovidiu Caragea, acest dosar este o făcătură si crede că nimeni nu poate demonstra că ar fi prejudiciat societatea. ,,Eu n-am mai auzit nimic de dosar din 2008, nu mi-a spus nimeni un cuvânt şi am aflat de la presă că sunt inculpat. Eu nu văd cum vor putea demonstra că am prejudiciat societatea din moment ce doi experţi contabili au declarat că nu există prejudiciu. Justiţia o să-şi facă datoria, va cere noi expertize şi vor vedea că nu există prejudiciu“, a declarat Ovidiu Caragea, acţionarul principal al SC LOTUS SA.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: