Primăria a uitat de directorul de la „Centrul Brâncuşi“

Centrul de Artă „Constantin Brâncuşi” este condus în continuare de Sorin Buliga, chiar dacă se anunţau mari schimbări în interiorul instituţiei, care să ducă la eficientizarea activităţii. Centrul trebuia să fie supus unui proces de reorganizare încă din luna martie a acestui an însă nici până în prezent nu s-a schimbat nimic. Liniştea deplină îi nemulţumeşte însă pe membrii comitetului consultativ din cadrul primăriei mai ales că aşteptau schimbările cu sufletul la gură.

Membrii Consiliului Consultativ din cadrul Primăriei Târgu Jiu sunt foarte supăraţi că primarul Florin Cârciumaru nu a luat încă nicio măsură privind reorganizarea centrului Brâncuşi făcând totul uitat. Aceştia spun că liniştea ce s-a instalat în ultimul timp faţă de această reorganizare lasă multe de dorit, dar mai ales ascunde interese mari. „Nu ştiu ce este în mintea domnului primar, de ce nu a luat nicio măsură sau ce intenţionează să facă. Oricum toată lumea îşi poate da seama că de îndată ce s-a instalat această linişte fie există interese ascunse pentru viitor fie ascunde interese mai vechi”, a declarat Paul Popescu, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Gorj.

Acesta spune că era chiar entuziasmat că centrul Brâncuşi ar putea avea un conducător de excepţie care să pună în valoare amintirea marelui sculptor şi că el însuşi s-a implicat prin propunerile făcute primarului Florin Cârciumaru. „În afară de propunerile făcute la vremea respectivă, propuneri care vizau reorganizarea centrului în trei mari componente, altceva eu nu am mai auzit nimic. Atunci se dorea schimbarea directorului, acum nu se mai doreşte, nu mai e şef în acte dar de fapt e tot reprezentantul centrului”, a adăugat Paul Popescu.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Gorj declară că el însuşi a rămas cu un gust amar după această experienţă şi că este mai mult decât evident că se doreşte ca organizarea să rămână aceeaşi, ca şi directorul de altfel. „De îndată ce nu se aude absolut nimic, nu au fost luate în calcul propunerile noastre, este evident că se doreşte continuarea sub aceeaşi formă, în ciuda lui Brâncuşi. Este păcat că un centru de o astfel de valoare să fie condus în continuare de un om care a demonstrat ce a demonstrat”, a precizat Paul Popescu.

În ciuda celor declarate de Paul Popescu, reprezentanţii primăriei Târgu Jiu spun că centrul de cultură şi creaţie „Constantin Brâncuşi” este în acest moment în reorganizare însă luna viitoare se va şti precis. „Centrul este în reorganizare. Luna viitoare cred că stabilim exact”, a declarat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: