Primăria Baia de Fier a ajuns la fundul sacului

Primăria Baia de Fier nu mai poate face faţă cheltuielilor. Aceasta este ultima lună în care însoţitorii persoanelor cu handicap şi angajaţii instituţiei îşi mai primesc salariile. În cazul în care rectificarea bugetară va întârzia, începând cu luna iulie, nu se vor mai putea face astfel de plăţi. Autorităţile locale nu au bani nici pentru a asigura cofinanţările proiectelor semnate anul trecut.

Comuna Baia de Fier este una dintre localităţile afectate de repartizarea făcută de Ministerul Finanţelor la începutul anului. Autorităţile spun că le-a fost alocată o sumă echivalentă cu jumătatea fondurilor estimate pentru acest an. „Comparativ cu anul trecut trebuia să primim 1.500.000 de lei, dar am primit aproximativ jumătate din această sumă. Aceasta este ultima lună în care mai putem plăti indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi salariile angajaţilor primăriei. Aşteptăm o rectificare pozitivă cât mai repede. Am trimis memorii, dar cred că le-am trimis degeaba, pentru că situaţia se cunoaşte la nivel central. Avem de încasat 3.700.000 de lei, rămăşite din anii trecuţi la impozite şi taxe, dar nu putem obţine aceşti bani. Situaţia este foarte grea, oamenii nu au venituri şi nu putem merge să le luăm animalele din ogradă”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier.

Pentru plata indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi pentru salariile angajaţilor primăriei, autorităţile locale au nevoie de 120.000 de lei/lună. În condiţiile în care comunele mici au primit bani pe care nu-i vor putea cheltui până la sfârşitul anului, comunele mari nu au posibilitatea de a asigura cofinanţările proiectelor semnate anul trecut. „Repartizarea făcută de Ministerul Finanţelor a avantajat comunele mici, sunt primării care nici măcar nu vor putea cheltui, până la sfârşitul anului, banii primiţi pentru că nu s-au pregătit cu proiecte, neştiind că vor primi atâţia bani. Asta în condiţiile în care noi nu putem asigura cofinanţarea proiectelor semnate anul trecut. Ne trebuie 180.000 de lei pentru cofinanţarea proiectului ce vizează introducerea reţelei de apă potabilă şi 350.000 de lei pentru proiectul de canalizare”, a mai precizat Dumitru Turbăceanu.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: