Bibliotecă a scriitorilor gorjeni la Baia de Fier

Comuna Baia de Fier deţine o bibliotecă a scriitorilor gorjeni. Biblioteca a fost inaugurată week-endul trecut în prezenţa autorităţilor şi a reprezentanţilor Ligii Culturale “Fiii Gorjului”. Primarul Dumitru Turbăceanu spune că biblioteca a fost amenajată în semn de recunoştinţă pentru cei care prin operele lor au făcut cunoscut judeţul Gorj, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional.

Peste o sută de 100 de volume de poezii şi proză au fost donate Bibliotecii Scriitorilor Gorjeni de către Liga Culturală „Fiii Gorjului”. Biblioteca a fost amenajată în incinta grădiniţei din Baia de Fier, fiind inaugurată duminică în prezenţa unor personalităţi din domeniul culturii, care îşi au rădăcinile în Gorj. La inaugurare au participat ambasadorul Aurel Turbăceanu, poetul Gheorghe Mecu - membru al Uniunii Scriitorilor din România, poetul şi publicistul Nicolae Dragoş, Olimpia Bratu - directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”, autorităţi locale şi judeţene şi, nu în ultimul rând, reprezentanţii Ligii Culturale „Fiii Gorjului”, în frunte cu preşedintele Alexandru Păsărin.

Autorităţile şi oamenii de cultură au fost întâmpinaţi de preşcolari îmbrăcaţi în costume populare, specifice zonei lor. Micuţii, care le-au oferit flori invitaţilor, au stârnit admiraţia persoanelor prezente la eveniment. Primarul de la Baia de Fier speră ca atât localnicii, cât şi alţi gorjeni să treacă pragul acestei biblioteci într-un număr foarte mare. „Biblioteca a fost amenajată în semn de omagiu faţă de cei care au făcut cunoscut numele Gorjului, prin operele lor. Sunt cărţi de o mare valoare donate de scriitori gorjeni. Noi am profitat de prezenţa în judeţul nostru a reprezentanţilor Ligii „Fiii Gorjului”, care au venit pentru evenimentul de la Padeş, şi am inaugurat această bibliotecă pe care sper să o frecventeze cât mai multe persoane”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: