Medic sancţionat pentru că a refuzat o cursă de Bucureşti

Comisia de disciplină din cadrul Serviciului de Ambulanţă Gorj a decis sancţionarea unui medic din unitate care a refuzat să meargă la un caz. Este vorba de fosta directoare a instituţiei, Ana Duma, care în urmă cu aproape două luni nu a vrut să însoţească un transfer clinic de la spitalul din Târgu Cărbuneşti la un spital din Bucureşti. Fosta directoare a contestat în instanţă decizia de sancţionare.

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a precizat ieri că medicul Ana Duma a fost sancționat cu 10% din salariu timp de o lună. ”Doamna doctor a fost sancționată de comisia de disciplină din cadrul instituției pentru că a refuzat să meargă la un caz pe motiv că nu era rândul dumneaei. Trebuia să se facă un transfer clinic de la Cărbunești la București și a refuzat motivând că nu era rândul ei. Din fericire, refuzul dumneaei nu a avut consecințe, persoana a fost transferată și nu s-a întâmplat nimic grav”, a spus Marinică Niculescu, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Medicul Ana Duma crede în continuare că este nevinovată având în vedere faptul că a contestat decizia de sancționare la Tribunalul Gorj în data de 8 iunie 2015. ”Consider că nu a fost o sancțiune corectă și nu am de ce să plătesc eu pentru greșelile altora. Nu a fost o treabă pe care eu să o tergiversez, noi ne rotim pentru cursele extrajudețene și nu a fost rândul meu, eu nici măcar nu eram în stație când a venit solicitarea de București. A doua zi eu intram în tură de noapte în timp ce cealaltă doctoriță era liberă. A fost o interpretare greșită a comisiei”, a spus Ana Duma, medic la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

Conducerea unității spune că, din păcate, astfel de situații sunt sancționate lejer având în vedere că prin aceste refuzuri sunt periclitate vieți omenești. ”Legea este extrem de blândă în astfel de situații și nu au niciun fel de scuze când vine vorba de așa ceva. Din fericire, ambele cazuri care au avut loc nu au avut consecințe, însă Doamne ferește să moară cineva din această cauză. În cazul doamnei Duma, comisia de disciplină a hotărât o sancțiune de 10% din salariu timp de o lună”, a spus Marinică Niculescu.

PRECEDENT

O astfel de situație a mai avut loc în urmă cu câteva luni când medicul Cornelia Popescu a refuzat să transfere o gravidă însărcinată cu gemeni la un spital din Craiova, pe motiv că mai avea puțin și își termina tura. Atunci, trei angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Gorj au fost sancționați de comisia de disciplină, după care au contestat în instanță decizia de sancționare. Potrivit directorului Niculescu, Serviciul de Ambulanță Gorj a pierdut la prima instanță iar acum cauza se judecă la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: