Primăria Bolboși, înglodată în datorii. Primarului i-au trebuit cinci ani să le plătească!

A preluat primăria în pragul insolvenței și a avut nevoie de cinci ani pentru a o scoate din datorii. Este situația cu care s-a confruntat primarul din Bolboși, Gheorghe Bilea, care se gândește la investiții abia după un mandat. Când a preluat postul de primar, comuna avea datorii de două ori mai mari decât bugetul Primăriei Bolboși.

Din cauza datoriilor în care era înglodată primăria pe care a obținut-o în 2012, Gheorghe Bilea chiar a fost la un pas de a demisiona. A reușit, totuși, să rămână și să achite din datorii. „Am avut, până în momentul de față, o perioadă foarte grea și mult de muncă pentru a scoate această unitate administrativă din criza financiară. La un moment dat, chiar era în situația de insolvență. Datoriile erau extraordinar de mari. Depășeau de două ori bugetul comunei. Am reușit să achit câteva din ele. La lucrările dubioase, am mers la instanță și am câștigat. Am reușit să le finalizez după cinci ani de mandat”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboși.

Cele mai multe datorii au provenit din angajamente care nu au mai fost respectate ori din penalități cumulate la diverse facturi ori în urma unor procese pierdute în instanță. „Au fost probleme cu acele datorii, cu angajamente și prevedere bugetară. Se miza că se vor face rectificări bugetare, însă banii nu au mai venit. Datoriile, cele mai mari, proveneau din angajamentele acestea. O parte din ele au dus la pierderea proceselor din instană, implicit penalități și cheltuieli cu executarea”, a mai explicat primarul.

Abia după cinci ani la cârma Primăriei, Bilea se gândește la proiecte. A depus deja mai multe proiecte pentru a atrage fonduri prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Acestea sunt analizate de comisii, iar, în perioada următoare, va afla dacă va primi finanțare prin PNDL.

Galerie foto


Vizualizări: 1,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: