Rector nou la UCB. Gorun: Este un câştig!

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu are un nou rector. Profesorul Teodor Nicoară de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca a câștigat marţi, 13 iunie, concursul organizat pentru funcția supremă în universitatea târgujiană.

În urma examinării, Nicoară a obținut 92.16 puncte dintr-un total de 100, iar Cîrțînă a încheiat examinarea cu un punctaj total de 83.12. Astfel, profesorul clujean va conduce de aici înainte Universitatea „Constantin Brâncuși”. Rezultatul concursului urmează să fie validat de Senatul UCB, fiind nevoie și de un ordin de confirmare în funcție emis de ministrul Educației Naționale.

Președintele Senatului UCB spune că venirea lui Nicoară în fruntea universității este un câștig. „Este o personalitate în lumea academică, lucrează la o mare universitate, la Babeș-Bolyai. A exercitat două mandate de decan, un mandat de prorector. În prezent este directorul Școlii Doctorale de Istorie și Antropologie și eu zic că este un câștig pentru Universitatea «Constantin Brâncuși» din Târgu Jiu. Sperăm să obținem cât mai repede ordinul de confirmare. Săptămâna viitoare, la început, va fi ședința de Senat pentru validarea concursului”, a declarat Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

Postul de rector s-a vacantat în data de 5 mai, după ce Luminița Popescu a fost îndepărtată din funcţie.

Vizualizări: 1,868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: