Primăria, Jandarmeria şi Poliţia fac front comun

Primăria Târgu Jiu a reînfiinţat Comandamentul pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în perioada sărbătorilor de Paşte. Comandamentul se va afla sub directa coordonare a primarului Florin Cârciumaru şi va fi format din Jandarmerie, Poliţia Comunitară, Poliţia Municipală, Poliţia Rutieră şi Poliţia Transporturi Feroviare Gorj. Fiecare instituţie dispune de un plan de măsuri ce trebuie aplicate în vederea creşterii siguranţei şi securităţii cetăţenilor. Astfel, în zilele imediat următoare Poliţia Comunitară Gorj va avea ca obiective principale supravegherea pieţelor, a supermarketurilor, parcurilor şi a zonelor de agrement. De asemenea, se va avea în vedere şi fluidizarea circulaţiei din oraş.Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Gorj a declarat:,,Împreună cu Poliţia Rutieră vom acţiona mai ales în Piaţa Centrală în scopul fluidizării circulaţiei din zona Litovoi. Recomandăm şoferilor să nu îngreuneze activitatea şi să respecte semnele de circulaţie, autoturismele putând circula numai pe dig.,,

Cerşetorii sunt în vizorul poliţiei

În ultima perioadă, cerşetorii au invadat pieţele şi bisericile din Târgu Jiu. Deşi au fost aplicate foarte multe amenzi în acest sens, fenomenul nu poate fi stopat. În preajma sărbătorilor, cerşetorii profită de aglomeraţia din pieţe şi imploră mila oamenilor aflaţi la cumpărături. Astfel, cerşetorii au ajuns în atenţia Poliţiei Comunitare Gorj care a format patrule pentru depistarea celor ce vin în Târgu Jiu cu trenul sau autobuzul. Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Gorj a declarat:,,Mai multe echipaje ale Poliţiei Comunitare îi aşteaptă la gară sau autogară pe cerşetorii care încearcă să intre în oraş în această perioadă. O problemă o reprezintă cerşetorii din Rovinari care ajung la Târgu Jiu cu diverse mijloace de transport, fiind mai greu de identificat,,. 
Poliţiştii avertizează cetăţenii să nu se lase influenţaţi de aparenţe pentru că de multe ori cerşetorii pot fi chiar hoţi de buzunare ce intenţionează să creeze ambuscade pentru a putea opera. De asemenea, Tudor îi sfătuieşte pe oameni să evite a da de pomană cerşetorilor pe stradă sau la intrările magazinelor pentru a nu crea aglomeraţie.  

O mamă riscă să fie decăzută din drepturile părinteşti

O femeie în vârstă de 32 de ani din Rovinari îşi obligă copiii să cerşească în loc să-i trimită la şcoală. Zilnic, femeia însoţită de 3-4 micuţi face naveta la Târgu Jiu unde câştigă ceva mai mulţi bani ca în oraşul său. Aceasta îi ia la cerşit şi pe copiii sorei sale, banii împărţindu-i amândouă. Minorii sunt postaţi în locuri diferite de unde pot fi supravegheaţi de mamă. Cei care nu îşi fac bine treaba sunt ţinuţi nemâncaţi şi chiar bătuţi sub ochii trecătorilor. Oamenii îşi fac milă de ei şi le aruncă un bănuţ care la scurt timp este recuperat de mentorul lor. Femeia ţine în braţe mai tot timpul un copilaş de vreo 2 anişori pe care îl trage în permanenţă de urechi pentru ca plânsul său să-i înduioşeze pe trecători.
Poliţiştii comunitari au amendat-o pe tânără de mai multe ori. Acum riscă, însă să fie decăzută din drepturile părinteşti. Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Gorj a declarat:,, Cazul a ajuns în atenţia Direcţiei pentru Protecţia Copilului şi se intenţionează ca la următoarea abatere mama să fie decăzută din drepturile părinteşti.,,


Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: