Primăria Mătăsari demolează trei blocuri

Autoritățile din comuna Mătăsari fac demersuri să demoleze trei blocuri. Este vorba despre clădiri care au fost ridicate în jurul anului 1985, dar care nu au fost finalizate. Erau destinate minerilor care lucrau la carierele din zonă. Cum mineritul s-a tot extins, n-a mai fost nevoie de atâția salariați și blocurile au rămas nelocuite și au sluțit centrul comunei.

 

Primăria a făcut rost de două milioane de lei, bani cu care vrea să demoleze trei blocuri.

 

“Lucrarea presupune desfiintarea (demolarea) a 3 blocuri nefinalizate, cu destinatia locuinte colective, construite in jurul anilor 1985 si amenajarea terenului. Aceste constructii executate din panouri mari prefabricate din beton armat, nu au fost finalizate pina in prezent si nici conservate. Datorita faptului ca aceste lucrari de constructii nu au fost conservate sau protejate, se afla intr-un stadiu avansat de deteriorare, punand in pericol persoanele ce locuiesc in blocurile adiacente. Gradul de uzura al constructiilor este avansat din punct de vedere fizic si moral, cu un aspect arhitectural ce nu mai corespunde aspectului general al zonei”, anunță Primăria Mătăsari.

 

De mulți ani încearcă autoritățile din Mătăsari să găsească o soluție pentru a înfrumuseța centrul comunei. Până acum, n-a găsit bani nici să le demoleze, nici să le reabiliteze. Multe au fost transformate în depozite sau grajduri pentru animale.

Vizualizări: 1,643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: