Localitate din Gorj declarată ”zonă cu risc seismic”

Localitatea Tismana a fost declarată ”zonă cu risc seismic” susține primarul Narcis Remetea. Din acest motiv s-a decis redeschiderea unei școli ce a fost închisă cu mulți ani în urmă, pentru a fi pregătită să primească elevi în cazul în care vor apărea noi seisme și unitățile de învățământ din Tismana vor ceda, cum s-a întâmplat în această perioadă.

Vorbim în acest moment de o ”școală tampon” susțin autoritățile din Tismana. Este vorba de unitatea de învățământ din satul Vânată unde clopoțelul nu a mai sunat de peste 10 ani, chiar mai mult.

”Tismana a fost declarată ”zonă cu risc seismic”, pentru noi suntem chiar pe falie. Localitatea noastră a fost cea mai afectată de cutremurele din februarie și martie, am avut cele mai multe școli afectate, iar bisericile sunt mult mai distruse decât cele din restul comunelor. La noi a fost prăpăd. În acest context, fiind declarați ”zonă cu risc seismic” legea ne obligă și ne permite să redeschidem școala din Vânata și să o pregătim ca fiind ”școală tampon”, în cazul unor noi seisme, ca aici să putem muta elevii dacă vor mai fi școli afectate.  Este o școală închisă de mulți ani, nu știu exact de când și nici care au fost motivele care au strat la baza acestei decizii, dar unitatea de învățământ, aflată acum în conservare, va fi consolidată și modernizată ca să poată funcționa. Noi tot ce facem acum trebuie actualizat la gradul seismic la care am fost încadrați”.

În urma cutremurelor au fost afectate trei unități de învățământ la Tismana. Este vorba de Liceul Tehnologic, școala din celei și una din școlile de centru, iar elevii au fost relocați la școlile din Pocruia, Costeni, Topești, și la una din centrul orașului Tismana, unde învață în două schimburi.

Vizualizări: 6,307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: