Primaria nu mai da mancare persoanelor izolate

Situație delicată privind persoanele autoizolate din județul Gorj. Odată ce am ieșit din starea de urgență, autoritățile locale nu mai pot asigura hrana pentru cei care au intrat în izolare la domiciliu ori carantină cu familia. Edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, așteaptă clarificări de la Guvern. Până atunci, a sistat toate acțiunile de acordare a hranei pentru cei izolați acasă.

Odată cu noile reguli, cei care se întorc din străinătate pot intra în carantină la domiciliu cu tot cu familie. Dacă nu, în carantină instituționalizată, dar aici plătesc toate costurile cu cazarea și mâncarea. „Am trecut într-o altă etapă. Vrem să vedem ce va face Guvernul cu aceste persoane, dacă le va aloca ceva din bugetul național. În condițiile în care nu vor fi reglementări în acest sens, vedem, facem o analiză amănunțită pentru că mi-e tare frică de numărul mare de persoane care, în perioada următoare, la vară, se vor întoarce acasă și măcar să știe de la început că dacă se întorc acasă trebuie să știe să-și asigure măcar alimentele de bază”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

În prezent, nicio persoană izolată din Târgu Jiu nu mai primește hrană de la primărie. Municipalitatea așteaptă clarificări și speră ca Guvernul să aloce măcar câte 30 de lei pe zi pentru fiecare persoană izolată ori aflată în carantină la domiciliu ca să poată relua distribuirea hranei către acești oameni. „Avem o mare problemă. Sperăm să se regleze situația. Eu aș prefera să vină cu un act normativ. Ținând cont că au luat decizia carantinării în autoizolare și să fie introduși toți membrii familiei, mă gândesc că Guvernul ar trebui să vină și cu o modificare așa încât măcar acei 30 de lei să ni-i poată asigura pentru fiecare persoană aflată în carantină la domiciliu. Nu am, la momentul acesta, actele normative, hotărârile pentru a asigura aceste sume. Toate hotărârile noastre au fost acordate pentru starea de urgență”, a mai explicat edilul.

Potrivit ultimei raportări, în județul Gorj, 470 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Vizualizări: 1,842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: