Măști și mănuși pentru toți elevii

În două săptămâni, elevii din anii terminali ar putea reveni în bănci pentru a se pregăti de examenele din acest an. Totul va fi diferit în clase. Vor fi cel mult zece elevi în fiecare sală de curs, toți copiii vor fi triați din punct de vedere epidemiologic și vor purta măști și mănuși. Materialele de protecție vor fi asigurate de fiecare școală.

În plus, toți copiii și profesorii vor fi verificați să nu aibă febră când vor intra în școală. Fiecare unitate de învățământ trebuie să aibă un termoscanner care să verifice temperatura fiecărei persoane care intră în clădire.

Prefectul Cristinel Rujan a explicat că toți elevii și dascălii vor purta măști și mănuși. Vor fi, de asemenea, trasee diferite pentru intrarea și ieșirea din clădire. Din 2 iunie, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a se vor putea întoarce în bănci pentru pregătire.

Prezența nu este însă obligatorie. „Fiecare unitate de învățământ va fi dotată cu acest termoscanner și va fi realizată toată procedura de triaj epidemiologic de nivel general care se realizează în cadrul școlilor și în cadrul instituțiilor publice. Vor fi măști și mănuși. Se iau măsuri pentru realizarea unei configurații a băncilor în sălile de clasă. Nu va fi același traseu de intrare și ieșire. Avem un plan de măsuri. Vor fi puse în aplicare astfel încât să nu apară probleme în ceea ce privește elevii și profesorilor”, a explicat prefectul județului Gorj, la Emi TV.

Dacă la pregătire prezența nu este obligatorie, la examene elevii nu vor avea încotro. Tot de luna viitoare, vor începe examenele de Capacitate și Bacalaureat.

Vizualizări: 675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: