Salariații TESA nu primesc sporul Covid, deși s-au infectat

Doar cadrele medicale medicale care au intrat în contact cu bolnavi testați pozitiv cu coronavirus vor primi sporul de risc în valoare de 500 de euro. Chiar dacă la spitalul din Târgu Jiu au fost infectați mai mulți angajați din rândul personalului TESA, aici nu se poate vorbi de acordarea acestui stimulent financiar. „Și cei din sediul administrativ ai intrat în contact cu deja patru persoane pozitive. Ordonanța 43 nu vorbește și de aceste persoane”, a explicat directorul financiar al unității spitalicești.

Cei 500 de euro vor ajunge în conturile medicilor și asistentelor din spitalele din Gorj care au intrat în contact cu bolnavi infectați. Legea nu prevede un astfel de stimulent în cazul celor din TESA. „S-a emis dispoziția, s-au transmis toate datele la CAS Gorj. Totul este rezolvat. Din opt persoane de la Salarizare, nu am decât trei acum. Pentru că s-au depistat în sediul administrativ managerul, directorul de îngrijiri și două persoane cu Covid. Și cei din sediul administrativ ai intrat în contact cu deja patru persoane pozitive. Ordonanța 43 nu vorbește și de aceste persoane. Glumă sau nu, toți suntem oameni și muncim pentru același scop”, a declarat Capotă, la Tele3.

Până în acest moment, șapte angajați ai spitalului din Târgu Jiu, în frunte cu managerul și directorul de îngrijiri, au fost infectați cu Covid 19 și au fost internați în secția de Boli Infecțioase. 

Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: