Primăria Roşia de Amaradia angajează avocaţi

Primăria Roşia de Amaradia plăteşte doi avocaţi care să o reprezinte în instanţă. Instituţia publică a rămas complet descoperită pe parte de servicii juridice după ce secretara comunei s-a transferat la Primăria Polovragi.

Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia, spune că a apelat la serviciile a doi avocaţi pe care i-a contractat pe SEAP pentru o perioadă de cinci luni. Primarul susţine că sunt zeci de acţiuni în instanţă, iar în primărie nu are nici jurist şi nici secretar. „Noi n-avem jurist la primărie şi în perioada asta secretara de la noi s-a transferat la Polovragi şi am rămas total descoperiţi, nici jurist, nici secretar. Până organizăm concursul a trebuit să achiziţionăm servicii juridice pentru a ne reprezenta în procesele pe care le avem. În cinci luni organizăm concursul, deja am început formalităţile. Pentru secretar, procedurile sunt mai greoaie în sensul că se ocupă destul de greu”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Avocaţii contractaţi de Primăria Roşia de Amaradia sunt Dan Mihai Bucica şi Caliopia Danciu. Pentru serviciile celor doi avocaţi, primăria va deconta 3.000 de lei lunar. „În total plătim 3.000 de lei pe lună pentru cei doi avocaţi, ca şi cum i-am plăti salariul unui jurist. Jurist n-am avut niciodată. Lunar avem cam 7-8 acţiuni în instanţă, multe sunt pe fond funciar”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia. 

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: