Primăria Rovinari, în tratative pentru cumpărarea de energie de la CEO

Dacă CE Oltenia nu reuşeşte să vândă energie pe cât ar putea produce, un ajutor vine din partea primăriilor. Autorităţile locale din Rovinari dau startul cumpărării de energie electrică de la complex. Au făcut deja primele demersuri în acest sens, iar dacă preţul se va dovedi unul rezonabil, energia necesară pentru instituţiile locale şi iluminatul public va fi asigurată în permanenţă de CEO.

Primăria Rovinari a început demersurile pentru cumpărarea de energie electrică direct de la CEO. Autorităţile locale speră să primească o ofertă de nerefuzat de la complex. În acest fel facturile ar fi mai mici, dar şi CE Oltenia ar mai vinde din energie. “Suntem deja în discuţii avansate, am făcut schimb de adrese. Complexul Energetic Oltenia şi-a arătat disponibilitatea şi îşi doreşte ca primăria Rovinari să cumpere energie de la dânşii. În câteva zile vom fi în posesia datelor care sunt necesare pentru a face contractarea. Primarul are ca obiectiv reducerea cheltuielilor cu energia şi eficientizarea acestora. Dacă prin gestul nostru reuşim să menţinem chiar şi un singur loc de muncă în CEO înseamnă că ne-am îndeplinit obiectivul. Cel de-al doilea ar fi acela de a reduce cheltuielile pentru ca sumele care rămân din diferenţa de costuri să poată fi dirijate către investiţii. Probabil într-o săptămână vom şti exact cantitatea şi modul în care se va contracta. Din discuţiile purtate, preţul va fi mai mic”, a spus Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Vor urma şi alte primării

Dacă primăria şi complexul vor ajunge la un numitor comun, există premise ca pe viitor şi cetăţenii să ia energie direct de la CEO. “Energia va fi folosită la tot ce înseamnă autoritate locală, administraţie, spital, liceu, şcoli, iluminatul public şi inclusiv societatea noastră de Apă Canal Salubritate. Dacă lucrurile vor merge bine pentru noi şi legislaţia va permite, vom îndemna cetăţenii să facă şi ei acelaşi lucru şi probabil următorul pas acesta va fi. În acest moment peste 80% din cetăţeni lucrează în CEO sau sunt direct implicaţi în energie, minerit, termocentrale. Dacă toate autorităţile locale din judeţ ar face asta considerăm că lucrurile ar sta altfel şi pentru CEO. Cantitatea nu e una însemnată, dar noi credem că e un prim pas”, a mai spus Constantin Podaru.

În prezent, se strâng date legate de consumul de energie la nivelul oraşului Rovinari, pentru a se şti cu exactitate ce cantitate vor solicita la CE Oltenia.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: