Sindicatele strâng cereri pentru a încasa cotizaţia

CE Oltenia nu dă înapoi când vine vorba de reţinerea cotizaţiei sindicale. Laurenţiu Ciurel a spus că banii vor fi viraţi în conturile sindicatelor după ce vor depune cereri pentru fiecare angajat în parte, prin care îşi dau acordul să li se oprească banii. Aproape toate sindicatele din CE Oltenia strâng aceste cereri deoarece au rămas fără bani. Sindicatul Energia Rovinari nu face însă niciun demers de a strânge aceste cereri, deoarece consideră că este bătaie de joc să se solicite cereri ce au mai fost depuse de două ori şi aminteşte şi de decizia instanţei. Între timp, sindicatele au făcut şi o plângere penală şi cer daune de un milion de euro.

Chiar dacă sunt nemulţumiţi, sindicaliştii, rămaşi cu nişte conturi prin care bate vântul, au purces la adunarea cererilor de la salariaţi. Aproape la toate unităţile are loc această procedură. Dar, nu sunt de acord toţi salariaţii să plătească taxe la sindicat.

La Sindicatul Jilţ Turceni, din cei 2200 de membri doar 1700 au semnat o astfel de cerere. Motivele, unii nu au fost de acord, cu alţii nu au avut timp să discute deoarece sunt în concediu.

Cel puţin un sindicat, „Energia“ Rovinari, cu peste 2000 de membri, nu strânge aceste cereri. Liderul Constantin Mitrescu spune că nu poate fi de acord cu procedurile conducerii, în condiţiile în care există o ordonanţă preşedinţială. „Acele cereri există. Asta ar însemna depunerea pentru a treia oară. Ele există o dată prin contractele colective de muncă, unde salariatul semnează că este de acord să i se reţină şi să se vireze cotizaţia şi mai există şi în adeziunile fiecărui salariat, la sindicat. Toate aceste documente există la staţia de calcul. Sindicatul Energia Rovinari nu depune nimic“, a declarat Mitrescu. 

În perioada 10-15 octombrie sindicatele vor primi banii strânşi de la salariaţi dacă se încadrează în condiţiile impuse de conducerea companiei. Sindicatele nu au mai încasat cotizaţiile din iunie. A fost şi un proces în urma căruia a rezultat o ordonanţă preşedinţială, în favoarea sindicatelor, dar pe care CE Oltenia nu o pune în aplicare. Instanţa a decis ca societatea CE Oltenia să încaseze şi să vireze cotizaţia, iar compania este de acord, dar doar dacă sindicaliştii mai depun o serie de documente. Cum ar fi cerere prin care îşi dă acordul să i se reţină banii, datele persoanele şi contul unde să se vireze sumele.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: