Primăria Rovinari îşi face stemă

Autorităţile locale din Rovinari vor să facă propria stemă a oraşului. Până acum nu a fost concepută o astfel de emblemă. Primul simbol al Rovinariului va reprezenta cărbunele, energia şi râul Jiu. În circa două luni, stema se va regăsi şi în documentele oficiale ale primăriei.

Circa 9000 de lei au pus la bătaie autorităţile locale pentru a crea prima siglă a oraşului Rovinari. Chiar primarul Dorin Filip este cel care a venit cu propunerile pentru crearea simbolului oraşului, iar proiectarea a fost făcută de o societate din capitală. “Am făcut stema, urmează doar să luăm aprobările Consiliului Judeţean şi de la Comisia Heraldică şi printr-o hotărâre de Guvern. Important este că, în sfârşit, oraşul Rovinari are şi el o stemă. Într-o lună-două va deveni oficială. Toate înscrisurile oficiale ale oraşului vor purta stema, în toate întâlnirile oficiale vom avea un steag cu stema. Primarul este cel care a trasat directivele şi simbolurile”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Prima stemă a oraşului Rovinari va reflecta activităţile care se desfăşoară în acea zonă. Pe siglă vor exista şi două fulgere, care simbolizează energia. “Pe stemă am reuşit să simbolizăm cărbunele, râul Jiu şi producţia de energie electrică. Cărbunele prin culoarea neagră, râul cu o culoare gri la mijloc, simbolizarea apei, iar energia prin două fulgere pe un fond albastru. E simplă, nu ne trebuie nu ştiu ce. Asta e reprezentativ pentru noi. Rovinari nu poate fi reprezentat de altceva decât de cărbune şi energie”, a precizat Constantin Podaru. 

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: