Primăria Scoarţa vrea „să fure“ o reţea privată de alimentare cu apă

Scandal pe apă, la Scoarţa! O familie din Pişteştii din Deal s-a racordat la reţeaua de apă în urmă cu câţiva ani, suportând cheltuielile lucrărilor şi materialelor din bani proprii. Acum, autorităţile locale vor să racordeze tot satul pornind de la respectiva conductă. Proprietarii nu au nicio problemă, dacă vor primi banii pe care i-au cheltuit pentru ţeavă, însă primăria refuză să plătească. Primarul Aurelian Cotârlău susţine că familia Irimescu nu a avut autorizaţie pentru racordarea la apă, motiv pentru care nu-i va da despăgubire şi mai mult decât atât, conducta omului va fi scoasă şi se va  monta alta.

Oscar Irimescu spune că a plătit cu bani grei, în urmă cu câţiva ani, lucrările de racordare la reţeaua cu apă de la strada principală pentru socrii. Circa 300 metri de ţeavă au fost folosiţi în acest scop. Bărbatul spune că a obţinut autorizaţie în acest sens de la fosta primăriţă, Mioara Andronie, iar acum, omul cere despăgubiri primarului care vrea sa racordeze si pe ceilalţi cetăţeni la aceeaşi conductă. „Eu am băgat apă aici, la socrii mei, acum 4-5 ani, cu bani proprii şi acum domnul primar s-a gândit să continue de la ţeava mea să branşeze tot satul, fără a mă despăgubi. Ei mi-au încasat la primărie debite de apă şi sume de bani pe spinarea mea. Eu vreau să îmi dea banii cheltuiţi. Am recuperat un sfert din bani de la vecinii care s-au racordat la conducta mea, eu am cheltuit vreo 70 de milioane de lei”, a declarat Oscar Irimescu.  

Susţinere

La conducta cu care s-a racordat Oscar Irimescu s-au branşat şi ceilalţi cetăţeni ale căror locuinţe se aflau pe lângă drumul traversat de conductă. Aceştia i-au plătit lui Irimescu circa 5 milioane de lei vechi pentru branşarea la conducta cu pricina. Acum şi ei spun că Irimescu ar trebui să fie despăgubit de primărie în speranţa că îşi vor primi şi ei banii daţi acestuia. ”Păi trebuie să-l despăgubească, a băgat bani să tragă apa până aici, mi se pare normal să-i dea banii pe materiale. Şi noi trebuie să ne recuperăm banii pe care i-am dat lui. Eu cred că ar trebui să oprească lucrările până se rezolvă problema asta”, a comentat Victor Botea, cetăţean din Cătunul Boteşti.

 „Voi da ordin de demolare”

Primarul din Scoarţa, Aurelian Cotârlău, spune că Oscar Irimescu nu are autorizaţie pentru racordarea la conducta principală şi ca atare îl va pune să o scoată, iar el va dispune să fie montată o altă conductă de la reţeaua principală, la care să fie racordaţi toţi cetăţenii din zonă. ”Această extindere s-a făcut abuziv, fără autorizaţie, pe timpul mandatului anterior. Fosta primăriţă i-a înţeles şi i-a lăsat şi au făcut tacit această extindere. Nu trebuia să o facă pe domeniu public, să-şi ia instalaţia şi o să fac alta. O să îi dau ordin de demolare şi înlocuiesc eu ţeava. Nu pot să sap pe ambele părţi şi pe stânga şi pe dreapta că vrea dânsul. Dacă mă dă în judecată să vedem cu ce documente va demonstra”, a declarat Aurelian Cotârlău, primarul din Scoarţa. Interesant este că familia Irimescu a făcut lucrarea de alimentare cu apă de cinci ani, iar primarul spune că nu există autorizaţie, dar nu a luat nicio măsură în acest timp. Până acum.

JUDECATĂ

Astfel stând lucrurile, Oscar Irimescu ameninţă pe primarul din Scoarţa cu judecata. ”Dacă se branşează, rămâne să îl dau pe primar în judecată, altă soluţie nu am. O să fac o scrisoare şi la domnul prefect. Vreau să-mi dea banii pe ţeavă, nimic mai mult”, a mai spus Irimescu. Până la rezolvarea acestei probleme, cei mai afectaţi vor fi cetăţenii din Cătunul Boteşti, care vor mai sta o perioadă fără să fie racordaţi la reţeaua de apă.

Galerie foto



Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: